Koopadvies voor aandeel Melexis vanwege groeivooruitzichten (Berenberg) | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 20 november 2023

Koopadvies voor aandeel Melexis vanwege groeivooruitzichten (Berenberg)melexis logo

De analisten van Berenberg geven heden vandaag een kooprecommendatie voor het aandeel Melexis omwille van de groeivooruitzichten op lange termijn. Het Belgische halfgeleiderbedrijf kan de omzet met dubbele cijfers laten groeien en bij de huidige beurskoers is er een aantrekkelijk instap opportuniteit aldus de zakenbank, die een koersdoel van 100 euro geeft voor Melexis.

Analisten laten van zich horen de laatste dagen, met op maandag 20 november een koopaanbeveling voor het Belgische semiconductorbedrijf Melexis, dat volgens Berenberg prima groeivooruitzichten op de lange termijn heeft. De analisten verhogen het advies voor Melexis van 'hold' naar 'buy', ofwel kopen, met een koersdoel dat opwaarts wordt bijgesteld van €95 naar €100. 

Berenberg wijst op het feit dat Melexis zonder hulp van overnames de omzet jaarlijks met dubbele cijfers weet te laten groeien en ook voor de komende jaren rekenen de analisten op een dergelijke (autonome) groei voor Melexis, dat naar verwachting een ruim 15% hogere omzet van €965 miljoen zal realiseren indien we de gemiddelde consensus van alle analisten die het aandeel volgen erbij nemen.

Welnu, na de upgrade van Berenberg vandaag koerst een aandeel Melexis 1,8% hoger op €83,30, wat voor een jaarwinst van 2,84% zorgt in 2023. De zorgen omtrent het aandeel Melexis zijn vooral de automobiel markt op korte termijn, waar meerdere spelers al een terugvallende vraag hebben laten opmerken, mede vanwege het 'opgebruiken' van voorraden, wat we in meerdere sectoren zijn. Dat verklaart ook waarschijnlijk de achterblijvende beurskoers van Melexis dit jaar, zeker met de meeste sectorgenoten, onder meer uit Nederland, waar aandelen als ASML, ASM International en BE Semiconductor op grote koerswinsten staan. Ook in de Verenigde Staten noteren veel halfgeleiderbedrijven, zoals Broadcom, nabij een hoogste koers ooit. De spelers met veel exposure naar de automobielsector, zoals een Melexis, blijven hier achter, vooral ook door de minder sterke groei van de verkoop van electrische automobielen wereldwijd.

Momenteel zijn er 12 analisten die het aandeel Melexis volgen met in totaal 5 'koop' aanbevelingen en 6 'houden' recommendaties en 1 'sell' advies, ofwel verkopen. De meningen van analisten lopen dus sterk uiteen over het aandeel Melexis, dat op 17 oktober 2023 nog ex-coupon noteerde voor een interim dividend van €1,30 bruto per aandeel. Het huidige dividendrendement van het Belgische bedrijf is 4,3% bruto. Melexis betaalde over 2022 een flink hoger dividend van €3,50 bruto.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE