Grote dividendverhoging Moury Construct in 2023 naar €9,70 per aandeel | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 8 juni 2023

Grote dividendverhoging Moury Construct in 2023 naar €9,70 per aandeellogo aandeel Moury Construct
Aandeelhouders in het Belgische bouwbedrijf Moury Construct ontvangen ook in 2023 weer een flink hoger dividend van ditmaal €9,70 bruto per aandeel. 

Dat is een verhoging van 15,5% ten opzichte van een jaar eerder en tevens het hoogste dividend in de geschiedenis van Moury Construct.

Nog een paar dagen en dan is het wederom feest voor investeerders in Moury Construct, dat op donderdag 15 juni 2023 ex-coupon zal noteren voor een hoogte dividend ooit van €9,70 bruto per aandeel. Inmiddels gaat het dividend al tien jaar bijna elk jaar omhoog en blijven de records sneuvelen voor deze toch vrij onbekende Belgische smallcap (Moury Construct heeft nu een beurswaarde van 147 miljoen euro). Vorig jaar verhoogde Moury het dividend nog met 20% naar €8,40 bruto per aandeel.

Qua dividend blijft het aandeel Moury Construct uitstekend presteren, met in 2023 een verhoging van 15,5% naar €9,70 bruto per aandeel. Na aftrek van de Belgische (dividend)belastingen resteert een netto dividend van €6,79 per aandeel dat in cash wordt uitgekeerd aan aandeelhouders op maandag 19 juni 2023. Het grootste deel van de totale dividendpot zal naar de familie Moury gaan met ruim 60% van de uitstaande aandelen in bezit.

dividendhistorie aandeel Moury Construct
De dividendhistorie van Moury Construct is zeer sterk
(klik op afbeelding voor grotere tabel)

Bij een beurskoers van €370 is het dividendrendement van het aandeel Moury Construct nu bruto 2,6%. Net als het dividend gaat ook de beurskoers al jaren verder omhoog, met in 2023 nu een winst van 16,4% en een hoogste koers ooit op Euronext Brussel van €384 eerder dit jaar. De huidige beurskoers noteert slechts enkele procenten onder het historische hoogtepunt dat in maart werd bereikt. 

De komende weken zullen nog zo'n 9 Belgische aandelen ex-coupon noteren, waaronder dus Moury Construct. Bekijk hier de complete dividendkalender voor Euronext Brussel met alle dividenden die in juni in juli 2023 nog betaald moeten worden aan beleggers.

Moury Construct (ISIN: BE0003602134) is een Belgische onderneming gespecialiseerd in bouw en onderhoudsdiensten voor residentiële en non-residentiële gebouwen voor zowel de private als publieke sector. Renovatiediensten van Moury omvatten de verbouwing en modernisering van bestaande gebouwen, zowel residentieel als niet-residentieel. De Vennootschap is voornamelijk actief in België, met kleine activiteiten in Luxemburg. Onderdelen van Moury Construct SA zijn onder meer Bemat SA, Mourylux SA, Mosabois SC, Mosafer SC, Beerts SA and Mourylux SA. De familie Moury is grootaandeelhouder met 60,57%.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE