Volledig dividendschema aandelen België voor april 2023 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 3 april 2023

Volledig dividendschema aandelen België voor april 2023ex-coupon aandelen Belgie april 2023
Voor liefhebbers van dividenden zijn de maanden april en mei ook in 2023 weer zeer important, want dan zullen vrijwel alle Belgische aandelen ex-coupon noteren.

We maken een overzicht van alle aandelen met notering aan Euronext Brussel die in april 2023 ex-coupon noteren, waaronder farmaceut UCB, telecombedrijf Proximus en en vastgoedfonds WDP.

In april 2023 zullen de eerste Belgische aandelen weer ex-dividend gaan, met traditioneel wederom het grootste aantal aandelen dat ex-coupon noteert in mei 2023. 

Welnu, we bekijken de dividenden die we als eerste de komende maanden kunnen verwachten in België; in het overzicht hieronder staan alle aandelen die in april 2023 ex-dividend gaan, voor de complete dividendkalender kunt u uiteraard elders op www.dividendnieuws.be kijken. De groene dividenden zijn record betalingen, ofwel de hoogste uitkering in de geschiedenis van het betreffende aandeel.

EX-COUPON SCHEMA APRIL 2023 AANDELEN BELGIË

  • 17 april: Wereldhave Belgium | ex-dividend voor €4,20 (+2,4%)
  • 26 april: ING Groep | ex-dividend voor €0,389 per aandeel (-5,1%)
  • 26 april: Proximus | ex-dividend voor slotdividend €0,70 (gelijk)
  • 27 april: WDP | ex-dividend voor €1,00 per aandeel (+13,6%)
  • 28 april: UCB | ex-dividend voor €1,33 per aandeel (2,3%)

In het dividendschema hierboven zien we dat vastgoedfonds Wereldhave Belgium als eerste ex-coupon noteert in het dividendseizoen 2023 met een betaling van €4,20 bruto per aandeel. Dat is een kleine verhoging van 2,4% ten opzichte van vorig jaar. Bij een beurskoers van €54 is het dividendrendement van Wereldhave Belgium zeer hoog met 7,8% bruto.

Overigens is het opvallend dat er in maart geen (serieuze) Belgische aandelen ex-dividend gingen. Belgische beleggers moeten dan ook echt wachten tot de tweede helft van april want dan pas worden de eerste dividenden betaald. Na Wereldhave Belgium volgt eerst nog het Nederlandse ING Groep. De bank, die een wisselend maar hoog dividend uitkeert, betaalt ditmaal een slotdividend van bijna 39 eurocent, wat iets minder is dan in 2022.

In de laatste week van april volgen dan nog drie grote namen met Proximus, WDP en UCB. Telecombedrijf Proximus (ex-coupon 26 april 2023) betaalt een slotdividend van €0,70 bruto per aandeel, maar aandeelhouders moeten de komende jaren rekening houden met een lagere uitkering.

Dan volgen met WDP (ex-coupon 27 april) en UCB (ex-coupon 28 april) nog twee mooie dividendaandelen in de laatste week van april 2023. Zowel vastgoedfonds WDP als farmaceut UCB staan bekend omwille van het stabiele tot jaarlijks groeiende dividend voor beleggers. Beide bedrijven betalen dit jaar een record dividend (groen gemaakt in de kalender hierboven).

WDP (Warehouses de Pauw) gaat ex-dividend voor een 13,6% hoger dividend van €1,00 bruto per aandeel. Het dividendrendement van WDP is 3,66% bruto bij een beurskoers van €27,62. Na WDP is het nog farmaciebedrijf UCB dat ex-coupon gaat voor een 2,3% hoger dividend van €1,33. Voor UCB is het dividendrendement 1,6% bruto bij een beurskoers van €82,58.

De piek van het Belgische dividendseizoen ligt ook in 2023 wederom in de maand mei, want dan gaan verreweg de meeste aandelen ex-coupon, waaronder ook Umicore, A-B Inbev, KBC Groep, Melexis, Ageas en Lotus Bakeries. Interessant is verder dat de meeste Franse aandelen ook in mei 2023 ex-dividend zullen noteren, in tegenstelling tot de Nederlandse dividendaandelen, waarvan er vooral in april veel ex-coupon gaan. In Parijs is het in april 2023 nog relatief rustig, maar gaan wel grote namen als L'Oréal, Vinci en LVMH al ex-coupon.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE