Agenda publicatie jaarcijfers en dividend 2022/2023 aandelen België | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 24 januari 2023

Agenda publicatie jaarcijfers en dividend 2022/2023 aandelen BelgiëAgenda cijfers 2022/2023 aandelen Belgie
Veel Belgische aandelen zullen een dividendvoorstel doen.
Het jaarcijfer- en daarmee ook het dividendseizoen in Europa staat op het punt van beginnen. 

We bekijken wanneer de BEL 20 aandelen met hun resultaten over 2022 komen. Vaak is dit ook het moment dat het dividend bekend gemaakt zal worden via een dividendvoorstel.

In februari en maart van elk jaar is het altijd zeer druk als veel aandelen hun jaarresultaten publiceren. In Europa, en zeker ook in België is deze periode extra belangrijk omdat vaak dan ook het dividend wordt aangekondigd. De meeste Belgische bedrijven betalen slechts één keer of twee keer per jaar dividend. Dit dividend wordt de komende weken bekend gemaakt en zal vaak in de maanden april, mei en juni worden uitgekeerd aan beleggers.

Daarom is het zeer interessant om in kaart te brengen wanneer precies de bekende Belgische (dividend)aandelen hun jaarresultaten over boekjaar 2022 presenteren, omdat dit doorgaans zoals gezegd dus ook het moment is dat we nieuws krijgen over het dividend. We kijken hier naar de BEL 20 aandelen die de komende weken met resultaten komen.

AGENDA JAARCIJFERS BELGISCHE AANDELEN 2022/2023

JANUARI 2023
 • 27 januari: WDP
FEBRUARI 2023
 • 9 februari: KBC Groep
 • 10 februari: Aperam
 • 16 februari: Umicore
 • 17 februari: Proximus
 • 22 februari: Ageas
 • 23 februari: Solvay
 • 23 februari: Galapagos
 • 23 februari: VGP
 • 24 februari: UCB
 • 28 februari: Ackermans & van Haaren
MAART 2023
Het echte cijfer vuurwerk in België barst dus los op 9 februari als dividendtopper KBC Groep met resultaten komt en dan ook gelijk het dividend bekend zal maken. Een jaar geleden kondigde KBC rond deze tijd nog een slotdividend van €3,00 bruto aan tezamen met een extra dividend van €4,60. KBC betaalde in 2022 het meeste dividend van alle Belgische aandelen. De kans is natuurlijk klein dat er dit jaar wederom zoveel dividend betaald zal worden, maar hoe dan ook is KBC altijd goed voor een mooi hoog dividendrendement. Het aandeel KBC is het nieuwe jaar 2023 evenwel direct zeer goed begonnen met een koerswinst van 11,5% op een huidige beurskoers van €67.

Indien wij dit nieuws ontvangen volgt uiteraard direct een publicatie op dividendnieuws.be. Ook Umicore, Ageas en UCB zijn bekende dividendaandelen die in februari met jaarcijfers komen.

Eerst is het echter de beurt aan aan WDP (Warehouses de Pauw), dat het bal opent op 27 januari 2023, waarmee het vastgoedfonds het eerste aandeel uit de BEL 20 is die met resultaten komt in het nieuwe beursjaar. WDP staat natuurlijk bekend om het progressieve dividend, met elk jaar mooie dividendverhogingen. In 2022 werd een dividend van €0,88 per aandeel betaald, een verhoging van 10% ten opzichte van 2021. Ook in 2023 mag normaliter op een nieuwe dividendverhoging worden gerekend voor het vastgoedfonds, die overigens qua dividend wel achterblijft bij de kleinere Franse sectorgenoot Argan.

Ook in de maand maart volgen nog veel aandelen in België met hun jaarresultaten, met als absoluut zwaargewicht natuurlijk bierbrouwer Anheuser-Busch Inbev, dat met een marktkapitalisatie van €95 mrd het grootste echte Belgische beursgenoteerde bedrijf in Brussel is. Op 2 maart komt AB-Inbev met cijfers. Voor beleggers zal dat wat betreft dividend normaliter weinig spannend zijn. De biergigant betaalde in 2022 een dividend van slechts €0,50 per aandeel, dat bovendien in één keer werd uitgekeerd. Voorheen deed AB-Inbev nog halfjaarlijks uitkeringen, nu nog slechts één dividend per jaar. De laatste twee jaar was dat telkens €0,50. Dat kleine dividendje geeft bij de huidige beurskoers van €54,70 een dividendrendement van slechts 0,9%. Dat is aanzienlijk minder dan de meeste sectorgenoten in Europa en de Verenigde Staten. Wat ons betreft is het dan ook tijd voor een grote verhoging door AB-Inbev in 2023. 

Indien wij nieuws ontvangen over het dividend van een BEL 20 aandeel zullen wij dat direct verwerken op dividendnieuws.be en bovendien de dividendagenda bijwerken indien er een ex-coupon datum bekend is.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE