Ex-dividend datum aandeel Ascencio is 6 februari 2023 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 23 januari 2023

Ex-dividend datum aandeel Ascencio is 6 februari 2023logo aandeel Ascencio
Op 6 februari 2023 zal de Belgische GVV Ascencio ex-coupon noteren voor een dividend van €3,95 bruto per aandeel.

Daarmee is Ascencio na Solvay het tweede aandeel met notering in Brussel die ex-dividend gaat in 2023. Het dividendrendement is zeer hoog met 7,2%.

Het nieuwe dividendseizoen komt weer langzaam aan op gang in België met na Solvay, dat op 16 januari 2023 ex-coupon noteerde, ook Ascencio, dat als tweede aandeel op 6 februari 2023 ex-dividend gaat. Voor aandeelhouders in het vastgoedfonds is het dividendrendement met 7,2% bruto zeer hoog.

Vorig jaar november schreef dividendnieuws.be reeds dat Ascencio in 2023 een record dividend van €3,95 bruto per aandeel wilde betalen voor boekjaar 2022. Dat is een verhoging van 6,8% ten opzichte van boekjaar 2021 en bovendien het hoogste dividend ooit betaald aan beleggers door Ascencio. Bekijk hieronder de details van het dividend van Ascencio.

dividend statistieken aandeel Ascencio
Het dividendrendement van Ascencio is zeer hoog met 7,2%

De ex-coupon datum voor het dividend van €3,95 bruto per aandeel van Ascencio is 6 februari 2023. Het netto dividend van €2,765 per aandeel wordt uitbetaald aan aandeelhouders op 9 februari 2023. Ascencio is één van de weinige aandelen in België die dividendgroei combineert met een hoog dividendrendement. Zeker in de vastgoedsector is dat in Europa vrij uniek, met veel beursgenoteerde aandelen die het dividend in 2022 verlaagden. De aandelen die elk jaar verhogen, zoals WDP, bieden een aanzienlijk lager dividendrendement dan Ascencio.

Ascencio SCA is een openbare Gereglementeerde Vastgoedvennootschap (openbare GVV)  gespecialiseerd in de beleggingen in handelsgebouwen die zich hoofdzakelijk in voorsteden bevinden. Een tiental sectoren zijn vertegenwoordigd, met een overwicht van de voedingssector met ketens als Carrefour, Delhaize en Grand Frais, aangevuld met ketens zoals Krefël, Zeeman, Kiabi, Maxi Zoo in andere sectoren. Ascencio is sinds 2007 genoteerd aan Euronext Brussel en betaalt één keer per jaar een dividend aan beleggers. Het bedrijf staat bekend om het stabiele tot jaarlijks groeiende dividend.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE