Analisten KBC zetten advies aandeel Atenor op 'under review' | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 5 september 2022

Analisten KBC zetten advies aandeel Atenor op 'under review'aandeel Atenor analisten KBC
De analisten van KBC trekken op 5 september 2022 het advies voor vastgoedaandeel Atenor in na de laatste halfjaarcijfers. KBC wijst op het ontbreken van visibiliteit bij het Belgische bedrijf in het onzekere macro-economische klimaat.

Het aandeel Atenor levert vandaag flink in op €50 nadat bekend werd dat KBC het 'houden' advies voor het vastgoedfonds inruilt voor een 'under review' advies, waarmee de analisten op een mogelijk verlaging van het advies zinspelen. Of dat ook daadwerkelijk zal gebeuren moet nog blijken. KBC had een 'hold' advies op Atenor met koersdoel €64. Daar ziet het nu (tijdelijk) van af.

Als oorzaak voor de voorzichtige opstelling tegenover Atenor, dat bij de publicatie van de resultaten over de eerste helft van 2022 geen winstverwachting gaf, noemt KBC het 'gebrek aan visibiliteit' bij Atenor in het onzekere macro klimaat van dit moment. Atenor kwam op 2 september 2022 met de presentatie van de halfjaarcijfers met een lager EBIT-resultaat van 18,4 miljoen euro tegen 41,9 miljoen in 2021.

De analisten van KBC zeggen eerst meer duidelijkheid te willen hebben over het winstpotentieel van Atenor, evenals de timing ten aanzien van de huidige pijplijn. Dat laatste van groot belang, aldus KBC, dat wijst op de grote afhankelijkheid van de oplevering van projecten voor de resultaten. Zolang hier geen duidelijkheid over is kan er ook geen advies worden gegeven zo lezen wij het nieuwsbericht. 

statistieken dividend Atenor
Op 26 april 2022 noteerde Atenor ex-dividend

Ook het dividend van Atenor is uiteindelijk afhankelijk van de winst in het lopende jaar. De Belgische vastgoedontwikkelaar die gespecialiseerd is in grootscheepse stadsprojecten, verhoogde het dividend over boekjaar 2021 met 5% naar €2,54 bruto per aandeel. Dit dividend werd betaald op 28 april 2022. Hoeveel dividend Atenor in 2023 gaat uitkeren is nog niet bekend. Het dividend gaat daarmee al zeker vijf jaar omhoog. Het dividendrendement van Atenor is met 5% hoog op een koers van €50.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE