Advies aandeel Anheuser-Busch InBev naar 'buy' bij Citigroup | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 5 juli 2022

Advies aandeel Anheuser-Busch InBev naar 'buy' bij Citigroupanalisten Citigroup over AB Inbev
Op 5 juli 2022 verhogen de analisten van Citigroup het advies voor bierbrouwer Anheuser-Busch InBev van 'neutral' naar 'buy'.

Volgens Citigroup is AB Inbev beter gepositioneerd dan Europese concurrenten als Heineken en Carlsberg.
AB Inbev zou volgens Citigroup meer inflatiebestendig zijn dan andere bierbrouwers die minder sterk aanwezig zijn in opkomende markten, waar consumenten meer gewend zijn (en beter kunnen omgaan met) aan hoge inflatie. Prijsverhogingen voor bier worden in emerging markets beter geaccepteerd, zo luidt de gedachte van de analisten.


Anheuser-Busch InBev is sterk aanwezig in Latijns-Amerika en dat heeft vele voordelen, zoals het verkrijgen van grondstoffen (voor het maken van bier) in de 'Americas'. Citigroup verwacht dat AB Inbev de targets voor 2022 zal halen en verwacht dus minder kosteninflatie dan concurrent Heineken en Carlsberg die een andere geografisch profiel hebben. Ook voor 2023 is Citigroup positief over het Belgische bedrijf AB Inbev dat naast een blootstelling aan Zuid-Amerika ook een aantrekkelijk kredietprofiel heeft.

Anheuser-Busch InBev noteerde in mei ex-coupon voor een dividend van €0,50 bruto per aandeel, wat gelijk is aan het dividend dat de biergigant in 2021 uitkeerde aan beleggers. Dit kleine dividendje geeft een rendement van 1% bij een koers van €52,46 voor AB Inbev. Op jaarbasis keert AB InBev volgens calculaties van dividendnieuws.be omgerekend 827 miljoen euro aan dividend uit. Na een recordbetaling van €3,60 voor boekjaar 2017 ging het dividend flink omlaag. Vorig jaar werd het interim dividend al gepasseerd door AB InBev.


Bekijk hier de complete dividendkalender voor België in 2022. Het Nederlandse Heineken heeft momenteel een dividendrendement van 1,4% en het Deense Carlsberg, dat eerder dit jaar zwaar onder druk stond vanwege de blootstelling aan Rusland, heeft een dividendrendement van 2,6%.

Anheuser Busch Inbev NV (AB InBev, genoteerd aan Euronext Brussels onder ISIN: BE0974293251) is een in België gevestigde bierbrouwer die wereldwijd actief is met honderden biermerken, waaronder Budweiser, Corona, Stella Artois, Beck's, Leffe, Hoegaarden, Jupiler, Skol, Brahma en Quilmes. De frisdrankactiviteiten van AB InBev bestaan uit zowel eigen productie als overeenkomsten met PepsiCo met betrekking tot bottel- en distributieregelingen tussen haar verschillende dochterondernemingen en PepsiCo. Ambev, een dochteronderneming van het bedrijf, is een PepsiCo-bottelaar. Merken die onder deze overeenkomsten worden gedistribueerd zijn Pepsi, 7UP en Gatorade.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE