Hoog dividend aandeel Ageas krijgt koop aanbeveling Barclays | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 29 juni 2022

Hoog dividend aandeel Ageas krijgt koop aanbeveling Barclaysanalisten Barclays aandeel Ageas
De Belgische verzekeraar Ageas kreeg vandaag een initieel koopadvies van de analisten van Barclays, die verwachten dat het sentiment zal verbeteren.

Barclays geeft op 29 juni 2022 een ´overweight´ advies voor het aandeel Ageas met een koersdoel van €59, wat bijna 50% boven het huidige niveau ligt.

Goed nieuws voor aandeelhouders Ageas, want de analisten van Barclays zijn gestart met het volgen van de Belgische verzekeraar met een recommendatie 'overweight', wat gelijk staat aan 'kopen'. Het koersdoel van Barclays is met 59 euro bijna 50% boven de slotkoers van vandaag, 29 juni, van €41,93.

Volgens de analisten van Barclays zal het sentiment waarschijnlijk ten goede keren voor Ageas, dat met 8% koersverlies in 2022 ruim beter presteert dan het marktgemiddelde. Barclays wijst onder meer op de verwachte groei van winst en het dividend, dat ondersteund wordt door de belangrijke Belgische en Aziatische markt voor Ageas. Inclusief aandeleninkoop komt het totale rendement voor Ageas in 2022 uit op 8,9%, zo becijfert Barclays in het rapport van 29 juni. 

LEES OOK: Ageas verhoogt dividend in 2022 naar €2,75 per aandeel

Ageas heeft een 'gewoon' dividendrendement van 6,6% en daar komt dan nog ruim 3% bij via de inkoop van eigen aandelen. Qua dividend doet Ageas het heel goed de laatste jaren met telkens een hogere uitkering. In 2022 werd een record dividend van €2,75 bruto per aandeel betaald door Ageas, 10 cent meer dan in 2021 toen er nog €2,65 bruto dividend werd betaald door Ageas. Op 1 juni 2022 ging Ageas nog ex-coupon voor het dividend over het laatste boekjaar.

Momenteel zijn er volgens onze informatie in totaal 17 analisten die het aandeel Ageas volgen. In totaal krijgt Ageas 7 koopaanbevelingen (buy of strong buy) en is het advies 6 keer houden en 4 keer 'verkopen'.

Ageas SA is internationaal opererende verzekeringsmaatschappij. Naast België is Ageas ook actief in het Verenigd Koninkrijk, Continentaal Europa en Azië. De Belgische verzekeringsactiviteiten opereren onder de naam AG Insurance. Het herverzekeringssegment van Ageas werkt via Intreas NV. Ageas ging in 1990 naar de beurs in Belgïe. Ageas betaalt sinds boekjaar 2009 een stabiel tot hoger dividend aan zijn aandeelhouders. Ageas is genoteerd in Brussel op de beurs onder ISIN-code BE0974264930.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE