Veel aandelen gaan ex-dividend in Europa in mei 2022 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 3 mei 2022

Veel aandelen gaan ex-dividend in Europa in mei 2022



Ook ABInBev gaat ex-coupon op 3 mei 2022.
De drukste periode van het jaar is gestart met in mei dagelijks vele aandelen in Europa, en uiteraard ook België, die ex-coupon noteren.

Vandaag, op 3 mei, is het biergigant Anheuser Busch Inbev die ex-dividend noteert, samen met de Nederlandse semiconductorreus ASML en het Franse luxebedrijf Kering. We bekijk de dividendkalender voor de komende dagen.

De maand mei is jaarlijks weer de belangrijkste van het jaar voor beleggers in Europese aandelen want elke dag wordt er wel een dividend betaald door meerdere aandelen. Zo ook vandaag, op 3 mei 2022, met enkele zeer grote en bekende namen die ex-coupon noteren. We bekijken hieronder kort drie topaandelen uit respectievelijk België, Nederland en Frankrijk die vandaag alledrie ex-coupon gaan.


Anheuser Busch Inbev: ex-dividend op 3 mei 2022
De bierbrouwer met hoofdnotering in Euronext Brussels gaat vandaag, op 3 mei 2022, ex-coupon voor een slotdividend van €0,50 bruto per aandeel. Bij een beurskoers van €53,68 is het dividendrendement voor Anheuser Busch Inbev momenteel naar schatting 0,9% bruto. Vorig jaar, in 2021 betaalde AB InBev ook een dividend van €0,50 bruto per aandeel, tegen €1,30 dividend in 2020. In de voorliggende drie beursjaren werd het dividend telkens verder verlaagd. Op de beurs in Brussel stijgt het aandeel in 2022 precies 1% en dividendnieuws.be heeft berekend dat AB InBev naar schatting jaarlijks nu in totaal 827 miljoen euro dividend uitkeert aan beleggers. Andere Belgische aandelen die vandaag, op 3 mei, ex-coupon noteren zijn onder meer Cie du Bois Sauvage en Van de Velde. Bekijk hier de complete dividendkalender voor België.

ASML uit Nederland gaat ex-dividend voor €3,70 per aandeel
Semiconductor gigant ASML blijft strooien met ongekende dividendverhogingen. Aandeelhouders in het Nederlandse succesbedrijf krijgen over boekjaar 2021 in totaal €5,50 per aandeel uitgekeerd, een verdubbeling ten opzichte van 2020. Het slotdividend gaat met maar liefst 138,7% omhoog naar €3,70. De ex-coupon datum voor dit record dividend is eveneens 3 mei 2022 met betaling op 12 mei 2022. ASML is langzamerhand uitgegroeid tot één van de grootste dividendbetalers in Europa met een jaarlijkse uitkering die ruimschoots de 2 miljard euro overstijgt. Het dividend gaat elk jaar verder omhoog en telkens weet ASML een dubbelcijferige dividendgroei te realiseren. Dat is iets maar de Belgische sectorgenoot Melexis niet aan kan tippen. Het dividendrendement is nu 1% bij een beurskoers van €537. De komende dagen gaan nog veel aandelen in Nederland ex-dividend, bekijk hier de complete dividendagenda voor aandelen met notering aan Euronext Amsterdam.


Franse luxebedrijf Kering noteert eveneens ex-coupon op 3 mei 2022
Een derde grote speler in Europa die precies vandaag, op 3 mei, ex-dividend gaat, is het Franse Kering, naast LVMH één van de allergrootste producenten van luxegoederen in Europa en wereldwijd. Kering betaalt een slotdividend van €8,50 bruto per aandeel op 5 mei 2022. Dat is een flink verhoging ten opzichte van een jaar eerder, toen nog €5,50 bruto per aandeel werd uitgekeerd door Kering. Bij een beurskoers van €500 is het dividendrendement 2,4% bruto voor Kering, dat in totaal 50% meer uitkeert over boekjaar 2021. Net als LVMH verlaagde ook Kering tijdens de coronapandemie het dividend waar mee een track record van 10 jaar zonder dividendverlagingen ten einde kwam. Bekijk hier de complete dividendkalender voor alle Franse aandelen in 2022.

Gerelateerde berichten



 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE