Aandeel Quest for Growth op 5 april 2022 ex-coupon voor €1,02 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 4 april 2022

Aandeel Quest for Growth op 5 april 2022 ex-coupon voor €1,02Aandeel Quest for Growth dividend 2021/2022
Het dividendrendement van Quest for Growth is zeer hoog
Investeerder Quest for Growth betaalt een dividend van afgerond €1,02 bruto per aandeel over boekjaar 2021. Het aandeel van het Belgische bedrijf noteert op dinsdag 5 april ex-coupon. 

Het dividendrendement is zeer hoog met bijna 12%. Het netto dividend is bijna gelijk aan het bruto dividend met €1,00.

Beleggers die op zoek zijn naar een zeer hoog dividendrendement krijgen bij Quest for Growth precies wat ze zoeken, want op basis van de voorgestelde uitkering van €1,02 bruto per aandeel is het dividendrendement momenteel bijna 11,9% bruto. Morgen, op 5 april, is de ex-coupon datum.

Op 31 maart werd de Algemene Vergadering gehouden en kwam Quest for Growth met nieuws over het dividendvoorstel voor 2021. De algemene vergadering van aandeelhouders van Quest for Growth heeft besloten om voor het boekjaar afgesloten op 31 december 2021 een dividend uit te keren van 19.045.714,27 euro. Dit komt neer op een bruto dividend voor de gewone aandelen van 1,0179 euro per aandeel (netto: 1,00 euro per aandeel).

In het persbericht lezen we dat de aandeelhouders voor de uitkering van het resultaat de keuze zullen hebben tussen de inbreng van hun dividendrechten in het kapitaal in ruil voor nieuwe aandelen van de klasse 'gewone aandelen', de uitbetaling van de dividendrechten in geld of een combinatie van beide voorgaande opties. De Raad van Bestuur van Quest for Growth legde op deze basis de uitgifteprijs per nieuw gewoon aandeel vast op 6 euro. Het aantal dividendrechten dat dient te worden ingebracht om in te schrijven op één nieuw gewoon aandeel (de "ruilverhouding") bedraagt 6, dus 1 nieuw gewoon aandeel voor 6 dividendrechten.

Quest for Growth zal op 28 april met een update over het eerste kwartaal komen. Het dividend van €1,00 per aandeel netto wordt betaald op 21 april 2022 aan aandeelhouders. Vorig jaar betaalde Quest for Growth nog een (speciaal) dividend van €0,40 per aandeel aan investeerders. Het aandeel wint in 2022 ruim 6,5% in Brussel.

Quest for Growth NV, eerder bekend onder de naam Quest for Growth Privak SA is een in Belgisch closed-end investeringsvehikel dat zich richt op Europese technologie-gebaseerde groeibedrijven in sectoren als life sciences, informatietechnologie, software, halfgeleiders, telecom, elektronica, nieuwe materialen en bijzondere situaties in andere groeisectoren. Quest for Growth richt zich op innovatieve bedrijven in gebieden zoals digitale technologieën (Digital), technologie voor de gezondheidssector (Health) en schone technologie (Cleantech). De Vennootschap investeert in groeibedrijven met als doel meerwaarden om te zetten in belastingvrije inkomsten via de Privak-structuur, een investeringsvehikel dat speciaal is toegesneden om een ​​kader te bieden voor private equity en groeibedrijven. Quest for Growth betaalt een wisselend jaarlijks dividend. Het aandeel staat sinds 1998 genoteerd aan Euronext Brussels onder ISIN BE0003730448. 


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE