Kwartaaldividend Euronav blijft in 2022 minimaal $0,03 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 3 februari 2022

Kwartaaldividend Euronav blijft in 2022 minimaal $0,03aandeel Euronav logo 2022
Het aandeel Euronav kwam vandaag met resultaten over het vierde kwartaal van 2022. Aandeelhouders ontvangen een onveranderd kwartaaldividend van ten minste 3 dollarcent per aandeel.

Tankrederij Euronav betaalt sinds enige tijd een basisdividend van slechts $0,03 per kwartaal, want een klein dividendrendement geeft.

Euronav NV maakte vandaag  de  niet-geauditeerde  financiële resultaten bekend voor het vierde kwartaal van 2021, eindigend op 31 december 2021. Het Belgische bedrijf liet tevens weten het kwartaaldividend van minimaal 3 dollarcent per aandeel te willen handhaven.

Het aandeel daalt op donderdag 3 februari bijna 5% na de publicatie van de resultaten nadat een groter verlies werd gerapporteerd over het vierde kwartaal. Het netto verlies in Q4 liep op naar $72,6 miljoen tegen $58,2 miljoen vorig jaar. Volgens analisten waren er tekenen van herstellende tarieven maar zette dat herstel niet door, met als boosdoener de uitblijvende productieverhoging door de OPEC+ landen.

Vorig jaar kondigde Euronav aan een basisdividend van ten minste 3 dollarcent per kwartaal uit te keren. Veel meer kregen aandeelhouders sindsdien niet van het Belgische bedrijf dat voorheen juist bekend stond om zijn hoge dividenduitkeringen. Een dividend van 12 dollarcent per jaar, zoals dat in 2021 werd uitgekeerd, geeft een dividendrendement van ongeveer 1,4% bij een koers van €7,18. 

Euronav is één van de weinige aandelen in Europa die elk kwartaal een dividend betalen aan beleggers, net als bijvoorbeeld het voorheen Nederlandse Shell, een sectorgenoot die vandaag een dividendverhoging van 4% aankondigde.

Euronav is een onafhankelijke tankerrederij die instaat voor het zeevervoer en de opslag van ruwe olie en petroleumproducten. De maatschappelijke zetel van de Vennootschap is gevestigd te Antwerpen, België. Daarnaast heeft Euronav kantoren verspreid over Europa en Azië. Euronav noteert op Euronext Brussels en op de NYSE onder het symbool EURN met ISIN: BE0003816338. Euronav verhandelt zijn schepen op de spotmarkt alsook onder langetermijnbevrachtingsovereenkomsten. VLCC-schepen op de spotmarkt worden uitgebaat binnen de Tankers International pool, waarvan Euronav één van de grootste partners is. De vloot uitgebaat door Euronav bestaat uit V-Plus-schepen, VLCC's, Suezmax-schepen en FSO-schepen, al dan niet in de vorm van een joint venture.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE