Dividend aandeel Barco in 2022 omhoog naar €0,40 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 15 februari 2022

Dividend aandeel Barco in 2022 omhoog naar €0,40Barco logo 2022
Aandeelhouders in het Belgische technologiebedrijf Barco ontvangen over boekjaar 2021 een dividend van 40 eurocent per aandeel.

Dat is een stijging van 5% ten opzichte van vorig jaar en geeft een dividendrendement van 1,9%.

Barco, het aan Euronext Brussels genoteerde technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en ontwikkelen van professionele visualisatie-apparatuur en oplossingen, kwam op 10 februari 2022 met resultaten over 2021 en vooruitzichten voor het reeds begonnen boekjaar 2022.

De omzet voor boekjaar 2021 van Barco steeg met 4% tot 804 miljoen euro en Barco wist een EBITDA van 58,5 miljoen te realiseren. Bovendien blijft de vraag van het Belgische techbedrijf sterk met een orderboek dat 73% hoger is dan eind 2020. Voor 2022 geeft Barco vooralsnog geen vooruitzichten gezien de beperkte visibiliteit met bedrijfsomstandigheden die in de loop van het jaar aanzienlijk kunnen verandereren, zo stelt Barco.


Welnu, de goede resultaten worden ook doorgegeven aan de aandeelhouders Barco, dat een dividend van €0,40 bruto per aandeel zal uitkeren. Dat is het hoogste dividend ooit betaald door het Belgische bedrijf. Bovendien betaalt Barco nu al 12 jaar op rij een stabiel tot hoger dividend en werd het dividend tijdens corona niet verlaagd of geschrapt.

"De Raad van Bestuur van Barco zal aan de algemene vergadering een brutodividend voorstellen van 0,4 euro per aandeel, en stijging van 5% in vergelijking met het dividend van 0,378 euro van vorig jaar. Barco’s aandeelhouders zullen de keuze hebben tussen betaling in cash of in aandelen, om op die manier te herinvesteren in het bedrijf.  De CEO, Charles Beauduin, en de voorzitter van de Raad van Bestuur, Frank Donck, bevestigen de intentie van respectievelijk Titan Baratto NV en 3D NV om te opteren voor het keuzedividend." (bron: persbericht Barco van 10 februari 2022)

Een dividend van 40 eurocent bruto van Barco in 2022 geeft een dividendrendement van 1,9% bij een beurskoers van €21,64. De ex-coupon datum moet nog bekend gemaakt worden. De laatste jaren was dat iedere keer in de eerst helft van mei, met in 2021 nog ex-coupon op 10 mei.

Vorig jaar betaalde Barco een dividend van €0,378 bruto per aandeel, onveranderd ten opzichte van 2019 en verrekend voor de aandelensplit.

Barco NV is een in België gevestigd technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en ontwikkelen van professionele visualisatie-apparatuur en oplossingen. Barco levert beeldschermen, led-displays, videowalls en projectoren. Barco is actief in Europa en het Midden-Oosten, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Het bedrijf was ook actief in beeldschermen voor cockpits van vliegtuigen en controlesystemen voor het vliegverkeer maar deze afdeling is anno 2015 verkocht aan de Amerikaanse multinational Esterline en blijft te Kortrijk.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE