Aandeel Candela Invest op 26 januari 2022 ex-dividend | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 20 januari 2022

Aandeel Candela Invest op 26 januari 2022 ex-dividendCandela Invest logo 2022
Investerings holding Candela Invest zal op 26 januari 2022 wederom ex-coupon noteren voor een dividend van €0,605 bruto per aandeel. 

Dat is gelijk aan het dividend van de laatste jaren. Het dividendrendement is hoog met 14%.

Candela Invest, voorheen Sica Invest, is een in België gevestigde onderneming die zich bezighoudt met het aanhouden en beheren van minderheidsbelangen in smallcaps, dit zijn entiteiten met een kapitalisatie van minder dan of gelijk aan EUR 300 miljoen. Zelf heeft Candela momenteel een beurswaarde van slechts €4,5 miljoen, wat natuurlijk helemaal niets is.

Er is dan ook nauwelijks handel in het aandeel met op veel dagen geen enkele omzet en zelden meer dan 1000 stuks omzet. Dit verklaart natuurlijk de enorme koersbewegingen per dag en dat geeft ook aan dat het risico om te handelen in dit aandeel zeer hoog is gezien de grote uitslagen per dag en de kleine volumes.

Ook dividendnieuws.be kan maar weinig informatie vinden, maar via onze dataleverancier kregen wij wel de melding dat het aandeel Candela Invest binnenkort ex-dividend zal noteren. In een persbericht, geschreven in de Franse taal, met datum 31 oktober 2021, werd het dividend van €0,605 per aandeel reeds aangekondigd.

Ten aanzien van het dividendbeleid lezen we nog het volgende: "De Raad van Bestuur zet zich nu sterk in voor een dividenduitkeringsbeleid dat het CANDELA INVEST-aandeel een hoog rendement geeft."

Gedurende het kalenderjaar 2021 bedraagt ​​de aandeelhoudersvergoeding € 0,605 per aandeel CANDELA INVEST, gelijk aan de aandeelhoudersvergoeding gedurende het kalenderjaar 2020. Zo bedraagt ​​de vergoeding van aandeelhouders gedurende de kalenderjaren 2016 tot 2021 in totaal € 3,47 per aandeel CANDELA INVEST.

LEES OOK: Aandeel Ascencio gaat op 3 februari 2022 ex-dividend

Het dividendrendement is zeer hoog met een geschat rendement van nog altijd 12,1% bruto bij een beurskoers van €5,00 voor het aandeel Candela Invest. Vandaag stijgt de beurskoers maar liefst 18%, nadat er gisteren, op 19 januari, ook reeds een stijging was van 11%.

De ex-coupon datum in 2022 voor Candela Invest is 26 januari, met betaaldatum 28 januari 2022. 

Candela Invest SA, voorheen Sica Invest SA, is een in België gevestigd bedrijf dat zich bezighoudt met het aanhouden en beheren van minderheidsbelangen in smallcaps, entiteiten met een kapitalisatie van minder dan of gelijk aan EUR 300 miljoen. Het bedrijf investeert in zowel beursgenoteerde als niet-beursgenoteerde entiteiten die actief zijn in verschillende sectoren, zoals onder meer de gezondheidszorg, biotechnologie, informatietechnologie (IT), software, elektronica, communicatie, distributie, financiën, transport, industrie en onroerend goed. Het richt zich op langetermijnbeleggingen, hoewel het ook kan worden betrokken bij investeringen op middellange termijn en ook in bedrijven die een beursintroductie overwegen. 


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE