Aandeel Ascencio gaat op 3 februari 2022 ex-dividend | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 10 januari 2022

Aandeel Ascencio gaat op 3 februari 2022 ex-dividendaandeel Ascencio ex-coupon 2022
Het Belgische hoog dividend aandeel Ascencio zal op 3 februari 2022 ex-coupon noteren voor een dividend van €3,70 bruto.

Het dividendrendement is 6,6% voor vastgoedbedrijf Ascencio, dat na Solvay het tweede aandeel dit jaar is dat een dividend uitkeert.

Eerder schreef dividendnieuws.be al dat het Belgische vastgoedbedrijf Ascencio in 2022 een 1,4% hoger dividend van €3,70 bruto per aandeel uitkeert aan beleggers. Het dividendrendement is nog steeds hoog met bijna 7% bruto.

Het jaar 2022 is het zevende jaar op rij dat aandeelhouders een hoger dividend ontvangen van Ascencio, de openbare Gereglementeerde Vastgoedvennootschap (openbare GVV) die gespecialiseerd in de beleggingen in handelsgebouwen die zich hoofdzakelijk in voorsteden bevinden. Een tiental sectoren zijn vertegenwoordigd in de portefeuille van Ascencio, met een overwicht van de voedingssector met ketens als Carrefour, Delhaize en Grand Frais, aangevuld met ketens zoals Krefël, Zeeman, Kiabi, Maxi Zoo in andere sectoren. 

Ascencio is sinds 2007 genoteerd aan Euronext Brussel en verhoogt het dividend elk jaar boekjaar 2009, jawel, na de financiële crisis. Over 2008 ging het dividend namelijk met 7,6% omlaag. Sindsdien verhoogt de openbare GVV Ascencio bijna elk jaar het dividend. Volgens calculaties van dividendnieuws.be verlaagt het Belgische vastgoedbedrijf nu al 12 jaar op rij het dividend niet en is het voorgestelde dividend van €3,70 al ten minste het zevende jaar op rij van dividendgroei.

De ex-coupon datum voor het dividend van Ascencio (netto €2,59 per aandeel) is dus 3 februari 2022 met als betaaldatum 9 februari 2022. Bij de slotkoers van maandag van €56 is het dividendrendement 6,6% bruto. Het aandeel Ascencio stijgt in 2022 alvast 4,2% en dat levert een marktwaarde van bijna 370 miljoen euro op voor het Belgische bedrijf.

Na Solvay, dat op 13 januari al ex-coupon noteerde, zal Ascencio het tweede aandeel met notering aan Euronext Brussels zijn dat in het nieuwe beursjaar 2022 een dividend uitkeert aan beleggers. Later dit jaar volgen onder meer nog de eveneens vastgoedbedrijven Befimmo en Intervest Offices. Van deze twee aandelen weten we inmiddels de ex-coupon datum die in mei ligt. De komende weken zullen we van dividendnieuws.be nog veel meer Belgische dividenden bekend maken die uiteraard gelijk ook worden toegevoegd aan de ex-dividend kalender.

Ascencio SCA is een openbare Gereglementeerde Vastgoedvennootschap (openbare GVV)  gespecialiseerd in de beleggingen in handelsgebouwen die zich hoofdzakelijk in voorsteden bevinden. Een tiental sectoren zijn vertegenwoordigd, met een overwicht van de voedingssector met ketens als Carrefour, Delhaize en Grand Frais, aangevuld met ketens zoals Krefël, Zeeman, Kiabi, Maxi Zoo in andere sectoren. Ascencio is sinds 2007 genoteerd aan Euronext Brussel. 


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE