Aandeel Barco is favoriet voor 2022 bij Berenberg | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

zaterdag 8 januari 2022

Aandeel Barco is favoriet voor 2022 bij BerenbergBerenberg geeft koopadvies voor Barco
De analisten van Berenberg zijn positief over het Belgische technologiebedrijf Barco, dat één van de top picks voor 2022 is in Europa.

In december verlaagde Barco, dat hard werd geraakt door corona en het dividend desalniettemin in stand hield, nog zijn outlook. Volgens Berenberg is het aandeel nog aantrekkelijker voor de lange termijn dan voor corona.

Het aandeel Barco, het in België gevestigde bedrijf dat gespecialiseerd is in video- visualisatie apparatuur en technologie, kende uiteindelijk helemaal geen slecht jaar in 2021 met een koerswinst van 7,5%, ondanks de outlookverlaging die op 22 december werd aangekondigd.

Wel verloor het aandeel Barco in 2020 ruim 43% in Brussel, maar dat volgde dan ook op een koersstijging van 121,4% in 2019, wat Barco één van de allerbeste aandelen van dat jaar maakte in België. Volgens de analisten van Berenberg moet het techbedrijf ook dit jaar weer kunnen schitteren, want in een rapport over favoriete Europese midcaps is Barco één van de favorieten.


Op 6 januari 2022 kwam Berenberg namelijk met favoriete middengrote aandelen in Europa, ondanks de onzekerheden die boven de markt hangen, zoals stijgende inflatie, de voortdurende covid-19 pandemie en  bevoorradingsproblemen voor veel ondernemingen. De analisten selecteren zes aandelen voor 2022, waaronder dus Barco als enige aandeel met notering aan Euronext Brussels. De andere favoriete aandelen in Europa in het midcapsegment voor dit jaar zijn broker FlatexDEGIRO, botenmaker Beneteau, het Spaanse ENCE (papierproducten), het Nederlandse Fastned (laadstations elektrische automobielen) en het tweede Franse aandeel Esker (software).

BARCO VERLAAGDE HET DIVIDEND NIET ONDANKS CORONA

Over Barco zegt Berenberg dat de vooruitzichten op de lange termijn momenteel beter zijn dan voor de coronapandemie. Het advies is dan ook 'buy' net als voor de overige aandelen die hierboven beschreven zijn. Analisten geven Barco op dit moment 2 koopadviezen en 3 houden aanbevelingen. In 2020 daalde de omzet van Barco met 28,9% tot €770 miljoen en voor het laatste boekjaar 2021 wordt gemiddeld genomen een kleine omzetstijging tot €807 miljoen verwacht voor het Belgische technologiebedrijf. Enkele weken geleden, op 21 december, kwam Barco nog met een trading update waarbij de outlook werd verlaagd, vooral vanwege de bevoorradingsproblemen en hogere prijzen voor transport en onderdelen. Hierdoor komt het EBITDA resultaat lager uit dan eerder voorzien.

Wat betreft het dividend hebben beleggers in Barco geen klagen, want ook in 2021 werd het dividend stabiel gehouden ten opzichte van 2020 met een uitkering van bruto €0,378 per aandeel. Verrekend voor de aandelensplitsing was dat het equivalent van de €2,65 die in 2020 werd uitgekeerd over boekjaar 2019, wat 15% meer was dan het jaar daarvoor. Voor corona ging het dividend van Barco elk jaar flink omhoog en als de resultaten weer herstellen ligt het in de lijn der verwachting dat het dividend weer zal volgen. Echter zullen we eerst de jaarcijfers 2021 moeten afwachten, want dan zal, waarschijnlijk begin februari, ook het nieuwe dividend bekend gemaakt gaan worden. De ex-coupon datum voor het aandeel Barco valt normaal gesproken altijd in de eerste week van mei. In 2021 ging het aandeel Barco nog op 10 mei ex-dividend.


Op basis van het laatst betaalde dividend is het dividendrendement van Barco nu 1,9% bruto bij een beurskoers van €19,80. Omgerekend ontvangen aandeelhouders per jaar in totaal zo'n 33 miljoen euro aan dividend. Op 10 februari komt Barco met resultaten over het vierde kwartaal en geheel 2021.Barco

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE