Advies AB Inbev naar 'kopen' bij analisten Deutsche Bank | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 16 september 2021

Advies AB Inbev naar 'kopen' bij analisten Deutsche Bankkoopadvies aandeel AB Inbev
Het advies voor de Belgische bierbrouwer Anheuser Busch Inbev wordt verhoogd van 'houden' naar 'kopen' door de analisten van Deutsche Bank.

Het aandeel AB Inbev zou te aantrekkelijk zijn om te laten liggen en kan stijgen tot 90 euro, aldus Deutsche Bank.

Nadat eerder BEL-20 aandeel UCB al een koopaanbeveling kreeg is het ook de beurt aan AB Inbev, dat vandaag 1,5% stijgt na een hoger advies (buy) van de analisten Deutsche Bank. Het aandeel van de bierbrouwer met notering aan Euronext Brussels wordt gekenmerkt door een aantrekkelijke risk/reward, aldus Deutsche Bank, dat denkt dat inmiddels al veel slecht nieuws is verwerkt in de huidige aandelenkoers van AB Inbev.

De analisten oordelen in een rapport over AB Inbev dat op basis van de genoemde risico/belonings kans het aandeel 'te aantrekkelijk is om te laten liggen'. Veel zorgen omtrent het aandeel van de brouwer zouden allang in het aandeel verwerkt zijn, zoals de hogere grondstofkosten, de schuldpositie, de draai van bier naar sterke dranken door consumenten en het effect van grootaandeelhouder Altria, de Amerikaanse tabaksproducent die 10% van AB Inbev in handen heeft voortvloeiend uit de acquisitie van SAB-Miller in het verleden.

Positief is volgens Deutsche Bank dat AB Inbev een dominante speler op de biermarkt is in geconcentreerde markten. Ook zijn de opkomende markten kansrijk voor het Belgische bedrijf, dat een koersdoel van €90 per aandeel krijgt. Dat ligt bijna 80 procent boven het huidige niveau. Het koersdoel is volgens de analisten haalbaar als AB Inbev terugkeert naar de EBITDA marges van 2019 en de gemiddelde waardering van aandelen in de biersector, die tegen een hogere k/w (koers/winst) verhouding noteren.

LEES OOK: AB-InBev verlaagt dividend 2020 met 61,5% naar €0,50 per aandeel

Het aandeel AB Inbev staat in 2021 vooralsnog op een koersverlies van ruim 15%. Het bierbedrijf betaalde in mei voor het laatst een dividend, toen aandeelhouders €0,50 bruto als slotdividend incasseerden. Normaal gesproken zal AB Inbev volgende maand een interim dividend bekend maken, wat in november uitgekeerd zal worden.

De Nederlandse sectorgenoot Heineken keerde in 2021 inmiddels al twee keer een dividend uit en biedt nu een dividendrendement van 1,1% bruto.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE