Aandeel Immobel wil dividend jaarlijks verder verhogen | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 23 september 2021

Aandeel Immobel wil dividend jaarlijks verder verhogenLogo aandeel Immobel
Immobel wil het het dividend elk jaar met 4 tot 10% verhogen 
Het Belgische vastgoedaandeel Immobel wil de komende jaren het dividend met 4% tot 10% per jaar verhogen. 

Immobel, dat zowel kantoorvastgoed als residentieel vastgoed doet, verhoogde het dividend de afgelopen vier jaar op rij.
De beurs in België telt zeer veel vastgoedfondsen, waarvan er veel een mooi en groeiend dividend bieden. 

Ook Immobel doet het wat dat betreft goed; in 2021 werd een dividend van €2,77 bruto per aandeel uitgekeerd, een verhoging van 4%, wat daarmee het vierde jaar op rij van een hoger dividend was. 

Daar zal het niet bij blijven want recent liet Immobel weten aandeelhouders elk jaar een dividendgroei van 4% tot 10% te willen bieden conform het dividendbeleid dat al gevoerd wordt door het Belgische bedrijf, dat op 9 september met solide halfjaarcijfers over de eerste zes maanden van 2021 kwam.

DIVIDEND PER JAAR AANDEEL IMMOBEL

Boekjaar 2020:  €2,77 per aandeel 
Boekjaar 2019:  €2,66 per aandeel
Boekjaar 2018:  €2,42 per aandeel 

In het tussentijdse rapport per 30 juni 2021 schrijft Immobel de intentie te hebben het dividendbeleid van een jaarlijkse stijging van tussen 4% en 10% te willen handhaven. Immobel betaalde de laatste jaren telkens meer dividend. Het over 2020 betaalde dividend van €2,77 bruto geeft een dividendrendement van 3,6% bij een beurskoers van €77,40. Volgend jaar stijgt dit dividend dus met minimaal 4%, ofwel 11 eurocent, wat een minimaal dividend van €2,88 bruto over 2021 zou betekenen. Vooralsnog echter weten we dit niet en moet afgewacht worden hoeveel Immobel daadwerkelijk gaat betalen aan investeerders.


De ex-coupon datum voor het aandeel Immobel valt normaal gesproken eind april, want dit jaar was dat nog 20 april 2021 voor Immobel. De betaling van het dividend volgt dan twee dagen later. 

Compagnie Immobiliere de Belgique SA (Immobel, ISIN: BE0003599108) is de grootste beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar in België. Immobel ontwikkelt gemengd vastgoed met een variatie aan functies. De Vennootschap is actief in drie branches in België, Luxemburg en Polen, zoals kantoorpanden, de residentiële sector en grondbankieren. Tot haar klanten behoren: de staat, de Europese Unie (EU) en / of institutionele beleggers voor kantorencomplexen; particuliere klanten voor woningen en grondaankopen, evenals particuliere klanten die in huisvesting willen investeren. De belangrijkste projecten van het bedrijf in België zijn onder meer Belair, Black Pearl, Parc Seny, Gateway, Bella Vita en Chastre Rue Du Chene. De belangrijkste projecten in Luxemburg zijn onder meer Westside Village, Green Hill en Galerie Kons. Tot slot zijn de belangrijkste projecten in Polen onder meer Cedet, CBD One en Okraglak.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE