Dividend aandeel Ageas ook in 2021 weer €2,65 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 24 februari 2021

Dividend aandeel Ageas ook in 2021 weer €2,65aandeel Ageas dividend boekjaar 2020
Net als vorig jaar wil de Belgische verzekeraar Ageas ook in 2021 weer een dividend van €2,65 bruto per aandeel betalen.

Voor Ageas is het voor het eerst in 8 jaar tijd dat het dividend niet wordt verhoogd. Het dividendrendement blijft wel hoog met 5,6% bij een koers van 47 euro.

Ageas rapporteerde vandaag resultaten over 2020, waarin uitstekend werd gepresteerd ondanks corona. Het nettoresultaat van de Groep voor 2020 bedroeg 1,14 miljard euro en het nettoresultaat van de Groep in het vierde kwartaal bedroeg 147 miljoen euro tegenover 102 miljoen euro in dezelfde periode in 2019.

Aandeelhouders ontvangen net als over boekjaar 2019 een dividend van €2,65 per aandeel, zo lezen we vandaag in het persbericht van de Belgische verzekeraar Ageas. Het voorgestelde bruto cash dividend van EUR 2,65 vertegenwoordigt een pay-outratio van 56%, volledig in overeenstemming met het dividendbeleid van Ageas.

Hans De Cuyper, CEO van Ageas zegt het volgende over het dividend: "We mogen trots zijn op de manier waarop we het bijzonder woelige 2020 hebben doorkruist. Onze omzet is slechts in geringe mate gedaald tegenover 2019. Dat is indrukwekkend, aangezien onze distributie vrijwel overal gebaseerd is op direct contact met de klant via agenten, makelaars en het bankverzekeringskanaal. Ik wil onze mensen en partners bedanken voor hun weerbaarheid en hun toewijding om onze klanten op afstand te blijven bijstaan en om in moeilijke omstandigheden nieuwe klanten te overtuigen. Ondanks COVID-19 hebben we uitstekende resultaten gerealiseerd. Daarbij profiteerden we meer dan ooit van de geografische diversificatie, onze evenwichtige productportefeuille, onze sterke balans en behoedzame beheer. 2020 was het tweede jaar van ons strategisch driejarenplan Connect21, en het was belangrijk dat we onze strategische doelstellingen, onze targets en onze ESG-verbintenissen die ook op lange termijn een voortdurende prioriteit blijven, niet uit het oog verloren. Dankzij het uitstekende resultaat, onze sterke balans , de comfortabele kaspositie en stabiele solvabiliteitsmarge, kunnen we onze aandeelhouders een bruto cash dividend van EUR 2,65 per aandeel voorstellen.".

Een ex-coupon datum voor het dividend van €2,65 bruto per aandeel van Ageas voor boekjaar 2020 is 2 juni 2021. De afgelopen jaren ging Ageas altijd eind mei ex-dividend, met een betaling op 28, 29 of 30 mei. Voor 2021 is het te verwachten dat het dividend ook in juni wordt betaald aan aandeelhouders.

LEES OOK: Aandeel Ageas ex-coupon op 3 november 2020 voor €2,38

Het dividendrendement blijft wel hoog met 5,6% bij een koers van 47 euro. Ageas betaalt investeerders jaarlijks bijna 500 miljoen aan dividend. Ook werd er de afgelopen jaren voor miljoenen aan eigen aandelen ingekocht door verzekeraar die aan Euronext Brussels is genoteerd. In de voorgaande 8 jaar verhoogde Ageas het dividend elk jaar.

Eerder schreven wij op dividendnieuws.be al dat beleggers in het aandeel Ageas in het vierde kwartaal van 2020 alsnog het resterende dividend van €2,38 over boekjaar 2019 betaalde. In april werd het grootste deel van het dividend geannuleerd in verband met de COVID-19 pandemie en betaalde Ageas een interim dividend van 27 cent. Eind vorig jaar kregen aandeelhouders alsnog het volle dividend van €2,65 per aandeel betaald dankzij de uitkering van het slotdividend van 2,38 euro.

Ageas SA is internationaal opererende verzekeringsmaatschappij. Naast België is Ageas ook actief in het Verenigd Koninkrijk, Continentaal Europa en Azië. De Belgische verzekeringsactiviteiten opereren onder de naam AG Insurance. Het herverzekeringssegment van Ageas werkt via Intreas NV. Ageas ging in 1990 naar de beurs in Belgïe. Ageas betaalt sinds boekjaar 2009 een stabiel tot hoger dividend aan zijn aandeelhouders.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE