Aandeelhouder Ter Beke kiest in 2021 voor dividend in aandelen | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

zondag 4 juli 2021

Aandeelhouder Ter Beke kiest in 2021 voor dividend in aandelenTer Beke foto jaarverslag 2020
Ter Beke betaalt €4,00 dividend (foto: jaarverslag Ter Beke) 
Beleggers in Ter Beke hebben massaal gekozen voor een uitkering van het dividend 2020 in nieuwe aandelen van het Belgische vleesbedrijf.

Ter Beke, bekend van de sterke dividendgeschiedenis, maakte op 1 juli het resultaat van het keuzedividend bekend.

Net als veel andere Belgische beursgenoteerde bedrijven biedt ook Ter Beke zijn aandeelhouders jaarlijkse de keuze tussen een cash dividend of een uitkering in nieuwe aandelen, ook wel een stock dividend genoemd.

In een persbericht met datum 1 juli 2021 kondigt Ter Beke de uitslag van het keuzedividend aan, waaruit blijkt dat meer dan de helft van de beleggers heeft gekozen voor een dividend in nieuwe aandelen.

"De aandeelhouders van Ter Beke NV hebben voor 56,39% van hun dividendgerechtigde aandelen geopteerd voor de inbreng van hun dividendrechten in ruil voor nieuwe aandelen in plaats van de uitbetaling van het dividend in cash. De effectieve afwikkeling van de dividenduitkering zal op 5 juli 2021 plaatsvinden waarbij, in functie van de keuze van de aandeelhouder, de nieuwe aandelen, uitgegeven in ruil voor de inbreng van dividendrechten, zullen worden geleverd, of het dividend over 2020 in cash zal worden uitbetaald, of een combinatie van beide voorgaande betalingsmodaliteiten zal plaatsvinden. De nieuw gecreëerde aandelen noteren vanaf 5 juli 2021 en zijn vanaf dan verhandelbaar op Euronext Brussels. De nieuwe aandelen zijn deelgerechtigd in de resultaten van Ter Beke met ingang op 1 januari 2021 (eerste dividend betaalbaar in 2022)."

Het aandeel Ter Beke noteerde op 11 juni 2021 ex-coupon voor het bruto dividend van €4,00 per aandeel, wat gelijk is aan de voorgaande drie jaren. Netto ontvangen aandeelhouders daarvan €2,80 per aandeel, wat op 5 juli 2021 zal worden uitbetaald. Bij een beurskoers van €113,50 is het dividendrendement voor het aandeel Ter Beke (beurswaarde 200 miljoen euro) precies 3,5% bruto.

Ook Ter Beke is een echte Belgische dividendkampioen met een dividend dat al vele jaren op rij nog nooit is verlaagd. De laatste dividendverhoging werd in 2017 aangekondigd door de vleesverwerker, die destijds met ruim 14% verhoogde van €3,50 naar €4,00 per aandeel.

LEES OOK: Dividend Ter Beke blijft in 2021 stabiel op €4,00 bruto

Ter Beke (ISIN: BE0003573814) is een innovatieve Belgische verse voedingsgroep, die een uitgebreid gamma kwalitatieve verse voedingsproducten en bijbehorende diensten commercialiseert in tal van Europese landen. Ter Beke is gespecialiseerd in productie en verkoop van fijne vleeswaren en vers bereide gerechten vanuit industriële vestigingen in België, Nederland, Frankrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Merken van Ter Beke zijn onder meer l’Ardennaise, Pluma and Daniel Coopman. Ter Beke is sinds 1986 genoteerd op Euronext Brussel en beloont beleggers al vele jaren met een stabiel tot hoger dividend.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE