Deze aandelen in België verlagen nooit het dividend | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

zondag 27 juni 2021

Deze aandelen in België verlagen nooit het dividendAandelen Belgie dividendkampioenen
Het dividendseizoen 2021 zit er inmiddels weer zo goed als op in België en de meeste beursbedrijven met notering aan Euronext Brussels hebben het dividend betaald of aangekondigd.

Wij maken een overzicht van de Belgische bedrijven die al jarenlang op rij nooit het dividend verlaagden, waaronder Colruyt, Lotus Bakeries, UCB en D'Ieteren.

In de Verenigde Staten kennen we natuurlijk allemaal de Dividend Aristocraten, ofwel de bedrijven die zijn opgenomen in de S&P500-index en het dividend al ten minste 25 jaar op rij elk jaar hebben verhoogd. Bekende Aristocraten zijn Coca-Cola en Walmart.

In Europa kennen we het fenomeen Dividend Aristocrats eigenlijk nauwelijks, en bovendien zorgde COVID-19 ervoor dat de weinige echte dividendkampioenen in Europa nog verder werden uitgedund. Toch zijn er nog een handvol bedrijven in Europa die het dividend tenminste 25 jaar op rij hebben verhoogd, waaronder bekende namen als Nestlé, Sanofi, Roche en Novartis.

In België zijn er ook genoeg aandelen met een sterke dividendhistorie, waarbij vooral het veel genoemde Sofina eruit spring met een dividend dat al vele tientallen jaren op rij telkens verder wordt verhoogd. Daarmee is Sofina de enige echte Dividend Aristocrat in België op dit moment. Investeerder Sofina keerde in 2021 inmiddels bijna 4% meer dividend uit met een betaling van €3,01 bruto per aandeel.

DIVIDENDKAMPIOENEN COLRUYT
Toch zijn er ook andere aandelen in Brussels die nooit het dividend verlagen, met vaak 10 of 20 jaar op rij zonder enkele verlaging en regelmatig dividendverhogingen. Een mooi voorbeeld daarvan is natuurlijk Colruyt, dat we eerder deze maand nog noemden na de op dat moment aangekondigde dividendverhoging. Supermarktketen Colruyt uit België blijft een absolute dividendtopper want ook in 2021 krijgen aandeelhouders weer een flink hogere uitkering.

LEES OOK: Dividend Colruyt met 8,9% omhoog naar €1,47 in 2021

Colruyt verhoogt het dividend met 8,9% naar €1,47 per aandeel en zet daarmee de lange historie van stabiele tot hogere uitbetalingen aan beleggers voort. Colruyt is een zeldzaamheid in België met een dividend dat al decennia op rij niet is verlaagd en de laatste jaren elk jaar verder wordt verhoogd. Als we de verhoging voor 2021 meepakken is het al het zesde jaar op rij dat aandeelhouders in het supermarktbedrijf een hoger dividend ontvangen. Als het dividend tussen 2013 en 2014 niet stabiel was gehouden was de dividendgeschiedenis van Colruyt nog veel indrukwekkender geweest met tientallen jaren op rij van onafgebroken groei.

ANDERE BELGISCHE DIVIDENDTOPPERS
Naast Sofina en Colruyt zijn er nog veel andere aandelen in België die eigenlijk nooit het dividend verlagen, waaronder Lotus Bakeries, UCB en D'Ieteren. Lotus, bekend van de koekjes en repen, timmert hard aan de weg met nu bijna 20 jaar op rij waarin het dividend niet werd verlaagd en, sterker nog, juist elk jaar werd verhoogd. Dit jaar ontvingen aandeelhouders Lotus ruim 11% meer dividend.

Ook farmaceut UCB is uitermate betrouwbaar als het gaat om dividend met inmiddels decennia op rij zonder verlaging. Beurslieveling D'Ieteren, bekend van Carglass, doet het ook zeer goed met inmiddels tientallen jaren op rij zonder verlaging. Dit jaar verhoogde D'Ieteren het dividend met maar liefst 35%.

Van de hierboven genoemde aandelen moet alleen Colruyt nog ex-coupon noteren in 2021. Op 2 oktober 2021 gaat Colruyt ex-dividend voor de hierboven genoemde €1,35 per aandeel. Het dividendrendement voor het supermarktbedrijf is 2,9% bruto.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE