Advies achterblijvend aandeel KBC omhoog bij analisten Kepler | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 6 juli 2021

Advies achterblijvend aandeel KBC omhoog bij analisten KeplerDe analisten van Kepler denken dat het Belgische bankaandeel KBC een inhaalslag kan maken door de achterblijvende prestaties op de beurs.

Het advies voor KBC Groep gaat naar 'houden' met een hoger koersdoel van €63.

Kepler Cheuvreux was negatief over het aandeel KBC Groep, waarvoor een advies 'reduce' met een koersdoel van €57,10 werd gehanteerd. Dat advies gaat nu naar 'hold' en het koersdoel gaat omhoog naar €63.

Volgens Kepler kan het aandeel KBC de underperformance ten opzichte van sectorgenoten inhalen. Dit jaar stijgt KBC 13% tegen een winst van gemiddeld 24% voor de bankaandelen opgenomen in de bredere Europese Stoxx600-index. 

Kepler is positief over de activiteiten van KBC in de Tsjechische Republiek en bovendien zijn de analisten ook enthousiast over het aandeel vanwege de geplande uitkering van KBC aan beleggers. In februari volgend jaar rekent Kepler er op dat KBC een aandeleninkoopprogramma van 1,1 miljard zal aankondigen voor beleggers. De markt zou rekenen op slechts 500 tot 600 miljoen euro, wat volgens Kepler dus veel te laag is. Tot slot verwachten de analisten ook geen teleurstellingen in het tweede kwartaal, waarbij in het engels wordt gesproken van 'a relatively clean second quarter'. Toch ziet Kepler ook tegenwind voor KBC, dat een advies 'hold' krijgt en niet naar 'buy' gaat. Op verschillende fronten denkt Kepler dat KBC tegenwind krijgt op het gebied van de omzet, waardoor de taxaties van de analisten voor 2022 zo'n 10 tot 15% onder de consensusverwachting worden gehouden.

KBC Groep betaalde op 19 mei 2021 voor de laatste maal een dividend van €0,44 bruto per aandeel. Later in 2021 wil KBC bovendien ook een extra dividend van €2,00 bruto uitkeren aan aandeelhouders.

Analisten zijn gemiddeld zeer verdeeld over KBC, met in totaal momenteel 9 koopadviezen, 10 'houden' aanbevelingen en twee adviezen 'verkopen'.

KBC Groep NV (ISIN: BE0003565737) is actief is in de bank-, verzekerings- en vermogensbeheersector. De activiteiten van worden uitgevoerd middels de volgende divisies: België (retail en private banking en verzekeringen, vermogensbeheer en private banking in België); Midden- en Oost-Europa en Rusland (retailbankverzekeringen en merchantbankactiviteiten in Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Polen, en  bankverzekeringen, leasing, vermogensbeheer en factoring in Bulgarije); Merchant Banking (corporate banking en marktactiviteiten in Europa), en Shared Services and Operations (ondersteuning en producten leveren aan andere bedrijfseenheden).


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE