De hoogste dividenden voor aandelen uit de BEL-20 index | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 4 mei 2021

De hoogste dividenden voor aandelen uit de BEL-20 indexaandelen Belgie met hoogste dividendrendementen in 2021
We zetten de hoogste dividendrendement in België achter elkaar. Veel aandelen met notering aan Eurnext Brussels noteren in mei ex-coupon

De hoogste dividenden in de BEL-20 worden momenteel betaald door Telenet, Proximus en Cofinimmo.

Een hoog dividendrendement is aantrekkelijk, maar is vaak ook vooral een waarschuwing. Immers stijgt het dividendrendement als de beurskoers daalt en vaak zijn bedrijven met een hoog dividend ook de firma's met veel schuld en weinig of geen groei. 

Het dividend is dan vaak ook niet houdbaar en kan zeker ook verlaagd worden. Een goed voorbeeld hiervan is Bpost, dat een hoog dividendrendement had, maar het dividend uiteindelijk moest schrappen. Het is dus zaak om hier goed op te letten en altijd uw huiswerk goed te maken, want een hoog dividend is dikwijls ook het teken dat er iets niet in orde is en dat een koersdaling volgt als het dividend verlaagd wordt of zelfs wordt geschrapt.

Dat gezegd hebbende bekijken we hieronder kort de aandelen in de BEL-20 index die momenteel het hoogste dividendrendement geven aan aandeelhouders. 

aandelen Belgie met hoogste dividend in 2021
Telenet geeft een zeer hoog dividend (klik voor grotere afbeelding)
Het bovenstaande overzicht laat de hoogste dividenden in de Belgische hoofdindex zien per 4 mei 2021. Opvallend is natuurlijk dat de telecom- en kabelbedrijven het meeste dividend uitkeren. Let er wel op dat zowel Telenet als Proximus inmiddels al ex-coupon noteerden (zie laatste kolom).

Vandaag, op 4 mei 2021, noteren ook een flink aantal Belgische aandelen ex-coupon, waaronder AB Inbev en GBL.

Vastgoedaandeel Cofinimmo biedt na Telenet en Proximus het hoogste geschatte dividend. Eerder deze week schreef dividendnieuws.be nog dat de aan Euronext Brussels genoteerde vastgoedbevak Cofinimmo het dividend volgend jaar verhogen van €5,80 per aandeel bruto naar €6,00 per aandeel. Dit jaar betaalt Cofinimmo nog een dividend van €5,80 bruto per aandeel aan beleggers. Dat is 3,6% meer dan het dividend dat vorig jaar werd betaald door het vastgoedfonds. 

De aandelen die nog geen dividend betaalden in 2021 of die nog ex-coupon moeten noteren, zijn groen gemaakt in de tabel. Zo moeten onder meer Cofinimmo, Solvay, Melexis, Ackermans, KBC, Sofina en Ageas de komende weken nog het dividend betalen. De rode aandelen zijn inmiddels ex-coupon gegaan en soms is het dan weer een jaar wachten op het volgende dividend.

De BEL-20 index zelf geeft momenteel een gemiddeld dividendrendement van 2,1% bruto. Binnen de index betalen alleen argenx en Galapagos geen dividend. 

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE