Ion Beam (IBA) betaalt €0,20 dividend in 2021 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 25 maart 2021

Ion Beam (IBA) betaalt €0,20 dividend in 2021IBA dividend 2020
IBA betaalt flink meer dividend in 2021 (foto: website IBA)
De Belgische producent van medische apparatuur Ion Beam Applications, beter bekend als IBA, zal over 2020 een dividend van €0,20 bruto per aandeel uitkeren.

Dit is in lijn met het nieuwe dividendbeleid van IBA, dat vandaag met resultaten over boekjaar 2020 kwam. Het dividendrendement is 1,4% bruto.

IBA, 's werelds toonaangevende leverancier van protonentherapieoplossingen voor de behandeling van kanker, zag de omzet over 2020 met 10,4% groeien tot 312 miljoen euro. De nettowinst steeg tot 31,9 miljoen euro.

De Raad van Bestuur zal aan de jaarlijkse algemene vergadering aanbevelen om een ​​totaal dividend van EUR 0,2 per aandeel uit te keren, in lijn met de overgang naar een nieuw dividendbeleid. Dat geeft een dividendrendement van 1,4% bruto op een beurskoers van €14,50 voor het aandeel IBA.

Een ex-coupon datum moet nog worden aangekondigd door het Belgische bedrijf, dat de afgelopen jaren telkens wisselende dividenden betaalde aan investeerders. In 2020 ontvingen beleggers een bruto dividend van 7,6 cent, wat volgde op twee jaren zonder uitkeringen.

Op jaarbasis zal IBA volgens calculaties van dividendnieuws.be nu zo'n €6 miljoen aan dividend betalen. Het aandeel IBA stijgt de op Euronext Brussels genoteerde firma zo'n 18,9 procent in 2021, wat resulteert in een actuele beurswaarde van 438 miljoen euro.

IBA (Ion Beam Applications S.A.) is een wereldwijd bedrijf in medische technologie dat zich richt op het aanbieden van geïntegreerde en innovatieve oplossingen voor de diagnose en behandeling van kanker. Het bedrijf is de wereldwijde technologieleider op het gebied van protontherapie, die wordt beschouwd als de meest geavanceerde vorm van bestralingstherapie die momenteel beschikbaar is. De protontherapieoplossingen van IBA zijn flexibel en aanpasbaar, waardoor klanten kunnen kiezen uit universele protontherapiecentra op ware grootte en compacte oplossingen voor één kamer. Daarnaast heeft IBA ook een stralingsdosimetriebedrijf en ontwikkelt het deeltjesversnellers voor de medische wereld en de industrie. Met het hoofdkantoor in België en wereldwijd ongeveer 1.500 mensen tewerkgesteld, heeft IBA systemen over de hele wereld geïnstalleerd.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE