Euronav verlaagt slotdividend 2020 naar $0,03 per aandeel | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 4 februari 2021

Euronav verlaagt slotdividend 2020 naar $0,03 per aandeelEuronav dividend slotkwartaal 2020
De in België aan de beurs genoteerde tankerrederij Euronav heeft vandaag, donderdag 4 februari 2021, aangekondigd een dividend van $0,03 per aandeel uit te keren over het vierde kwartaal.

Dit slotdividend is 66,6% lager dan het vorige kwartaaldividend en bijna 90% minder dan het slotdividend een jaar geleden.

Het dividendrendement voor Euronav is nog slechts 1,5% en de ex-coupon datum is 24 februari 2021.

Zodoende blijft 'beurslieveling' Euronav beleggers wisselende dividenden uitkeren, waarbij grote verhogingen worden afgewisseld met flinke verlagingen. De beurskoers noteert inmiddels weer aan de onderkant van de bandbreedte van de laatste vijf jaar, met een piek rond 11 euro en een dieptepunt van net iets minder dan 6 euro.

In november schreef dividendnieuws.be al dat Euronav het dividend in het vorige kwartaal met 81% verlaagde. Nu dus volgt een nieuwe forse dividendverlaging tot slechts 3 cent per aandeel.

In het persbericht lezen dat Euronav ook trouw blijft aan het voornemen om kwartaaldividenden uit te keren, onafhankelijk van de kwartaalresultaten, en zal een vast dividend uitkeren van 12 cent USD per jaar of 3 cent USD per kwartaal.

De ex-coupon datum voor het dividend van $0,03 per aandeel is 24 februari 2021. De betaalbaarstelling van dit dividend is 5 maart 2021. Een dividend van $0,12 per aandeel op jaarbasis geeft, omgerekend naar de huidige euro/dollar wisselkoers, een dividendrendement van slechts 1,5% bij de huidige beurskoers.

Euronav is een onafhankelijke tankerrederij die instaat voor het zeevervoer en de opslag van ruwe olie en petroleumproducten. De maatschappelijke zetel van de Vennootschap is gevestigd te Antwerpen, België. Daarnaast heeft Euronav kantoren verspreid over Europa en Azië. Euronav noteert op Euronext Brussels en op de NYSE onder het symbool EURN met ISIN: BE0003816338. Euronav verhandelt zijn schepen op de spotmarkt alsook onder langetermijnbevrachtingsovereenkomsten. VLCC-schepen op de spotmarkt worden uitgebaat binnen de Tankers International pool, waarvan Euronav één van de grootste partners is. De vloot uitgebaat door Euronav bestaat uit V-Plus-schepen, VLCC's, Suezmax-schepen en FSO-schepen, al dan niet in de vorm van een joint venture.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE