Belgisch technologie aandeel Melexis start 2021 sterk | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 20 januari 2021

Belgisch technologie aandeel Melexis start 2021 sterkMelexis is één van de grote uitblinkers in 2021
Het nieuwe beursjaar 2021 verloopt voorspoedig met een winst van 2,5% voor de BEL20-index.

Eén van de best presterende dividendaandelen dit jaar tot dusverre is technologieaandeel Melexis.

Indien we een door dividendnieuws.be gemaakt overzicht van grootste stijgers in 2021 bekijken, met datum 20 januari, dan zien we dat het vooral niet dividend uitkerende aandelen zijn die hard stijgen. Uitzonderingen zijn Campine en Melexis, die dividend betalen en dit jaar goed zijn voor een flinke koerswinst na enkele weken.

De onderstaande tabel toont de top-10 stijgers in België in het nog prille beursjaar 2021. Wat opvalt is dat er slechts drie dividendbetalers in de lijst staan, met uiteraard als meest bekende naam Melexis.


Beste aandelen beurs Belgie 2021

Melexis noteerde voor het laatst ex-coupon in oktober 2020. Het populaire semiconductorbedrijf betaalde net als vorig jaar een interim dividend van €1,30 bruto per aandeel  maar schrapte eerder in 2020 het voorgestelde slotdividend van €0,90 (onveranderd t.o.v. 2019) vanwege COVID-19. 

Doordat het slotdividend werd geannuleerd kwam er voor het semiconductorbedrijf een einde aan een fraaie reeks van stabiele tot hogere dividenduitkeringen. Het geschatte dividendrendement voor het aandeel Melexis is momenteel zo'n 1,4% bruto.

Dat Melexis het in 2021 tot dusverre zo goed doet op de beurs is niet geheel verrassend, want de hele halfgeleider sector, zowel in de Verenigde Staten, Europa als in Azië, doet het in 2021 weer prima en blijft daarmee de recordrace op de beurs van 2020 een vervolg geven. Vandaag nog was het in Nederland de bouwer van chipmachines ASML dat met beter dan verwachte cijfers kwam en een hoogste koers ooit bereikte in Amsterdam. De Nederlandse sectorgenoot van Melexis verhoogt het dividend met 15%.


Ook Vastned Retail Belgium en Campine betalen normaal gesproken elk jaar een dividend. Andere aandelen genoteerd aan Euronext Brussels die én een dividend betalen en het heel goed doen in 2021 zijn onder meer Recticel en Umicore.

Bekijk hier de complete en actuele dividendkalender voor België. Wie meer interesse heeft voor Nederlandse aandelen kan ook prima terecht op dividendnieuws.nl waar ook een actuele ex-coupon kalender wordt bijgehouden.Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE