Aandelen België die dividend in 2021 gaan verhogen | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 25 januari 2021

Aandelen België die dividend in 2021 gaan verhogenDividendaandelen Belgie die gaan verhogen in 2021
In België is het aan Euronext Brussels weer een belangrijke periode voor investeerders die aandelen kopen voor het dividend.

De jaarcijfers resulteren doorgaans in aankondigingen aangaande het dividend over boekjaar 2020. Welke Belgische aandelen gaan het dividend in 2021 verhogen? Wij maken een overzicht.

Nadat in 2020 veel aandelen in met name Europa, en zeker ook in België, het dividend moesten schrappen of flink verlagen in verband met de coronapandemie, ziet het er in 2021 weer een stuk beter uit op het gebied van dividend.

Verschillende analisten deden de afgelopen weken al voorspellingen over het dividend voor 2021, waarbij er gemiddeld genomen op groei wordt gerekend. In België was het jaar 2020 zeer slecht wat betreft voor investeerders in onder meer Bekaert, Fagron, Sioen Industries, Melexis, Miko, Umicore, KBC, Bpost, AB Inbev, Van de Velde, Kinepolis, Ontex en Wereldhave Belgium. 

Van de hierboven genoemde ondernemingen was er sprake van een geannuleerd dividend of een lager dividend vanwege COVID-19. Het meest extreme voorbeeld is bioscoopketen Kinepolis, dat het dividend na 15 jaar op rij van verhogingen moest annuleren in 2020. Andere Belgische dividendaandelen met een sterke historie die ten einde kwam zijn onder meer GBL, Miko, Sioen en Wereldhave Belgium.

AANDELEN BELGIE MET STERK DIVIDEND
Toch waren er ook uitzonderingen in positieve zin op de beurs in België als het gaat om dividend. Voor deze aandelen rekent dividendnieuws.be dat ze ook dit jaar weer een ten minste gelijk dividend zullen betalen over het boekjaar 2020.

We zetten Sofina bewust bovenaan het lijstje omdat de investeringsmaatschappij een uniek record heeft in België én Europa als het gaat om het dividend. Door op de desbetreffende aandelen te klikken leest u alles over het laatste dividend en de dividendhistorie van deze aandelen.

Afgezien van de bovenstaande aandelen, die in 2020 gewoon het dividend verhoogden, zijn er natuurlijk nog flink wat andere Belgische beursgenoteerde bedrijven die normaal gesproken een minimaal gelijk of hoger dividend gaan betalen in 2021, waaronder bijvoorbeeld Melexis, D'Ieteren en de vele vastgoedaandelen in België. 

De komende weken zal er meer bekend worden voor veel aandelen in België. Op dividendnieuws.be blijft u uiteraard op de hoogte en maken wij melding zodra er nieuws is op het gebied van dividend van de bovenstaande aandelen. Uiteraard blijft u ook op de hoogte via de ex-coupon kalender.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE