Twee nieuwe coupons voor aandeelhouders Xior Student Housing | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 24 november 2020

Twee nieuwe coupons voor aandeelhouders Xior Student HousingXior Student dividend 2020 en 2021
Het in België beursgenoteerde studenten vastgoedbedrijf Xior Student Housing zal dit jaar nog minstens één dividend uitbetalen. Ook is een dividenduitkering voor 2021 bekend volgens de informatie die dividendnieuws.be tot haar beschikking heeft.

Nadat Xior op 9 oktober nog ex-coupon noteerde voor een dividend van €1,0404 bruto per aandeel volgt op 23 november 2020 een ex-dividend datum voor een dividend van €0,1821 bruto. Volgens onze informatieleverancier wordt dit dividend van netto 12,75 cent uitbetaald aan de aandeelhouder op 26 mei 2021. Ook zien we een tweede (slotdividend) uitkering van €0,1375 bruto per aandeel met ex-coupon datum 24 mei 2021. Zoals we eerder al schreven op dividendnieuws.be is het voor ons vrij lastig om het dividend van Xior goed in kaart te brengen gezien de wisselende bedragen en uitkeringsfrequentie van het Belgische aandeel, dat op 23 oktober nog via een persbericht liet weten voor 2020 een bruto dividend van ten minste €1,36 bruto per aandeel uit te willen keren op basis van een payout van 80%.

Bij een huidige beurskoers van €51 is het geschatte dividendrendement voor het aandeel Xior Student Housing 2,7% indien we uitgaan van de hierboven genoemde 1,36 EUR bruto dividend per aandeel die het vastgoedbedrijf ten minste wil uitkeren over 2020.

Het aandeel Xior staat in 2020 op Euronext Brussels ongeveer 1% hoger op 51 euro. Dat is nog wel ruim onder de 52weeks hoogste koers van 62 euro die Xior in februari nog bereikte. Momenteel is de marktwaarde van het bedrijf precies 1 miljard euro. 

Volgens onze informatie zijn er op dit moment vier analisten die het aandeel Xior volgen met in totaal twee keer 'buy' en twee keer 'hold'. Vorige week, op 20 november, verhoogde Kepler Cheuvreux nog het koersdoel voor Xior, dat bij de analisten nu op €57 staat.

Xior Student Housing NV is de eerste Belgische openbare GVV, gespecialiseerd in het segment van de studentenhuisvesting in België, Nederland, Spanje en Portugal. Binnen dit vastgoedsegment biedt Xior Student Housing een variëteit aan panden aan, gaande van kamers met gemeenschappelijke voorzieningen, kamers met eigen sanitair tot volledig uitgeruste studio's. Xior Student Housing bouwt reeds sinds 2007 als eigenaar en exploitant aan kwalitatieve en betrouwbare studentenhuizen voor studenten op zoek naar een plek waar ze in ideale omstandigheden kunnen studeren, wonen en leven. De aandelen van Xior Student Housing zijn sedert 11 december 2015 genoteerd op Euronext Brussels (XIOR) nadat de oprichters in 2007 hun eerste pand kochten om te verhuren aan studenten.Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE