Meeste aandeelhouders Wereldhave Belgium kiezen voor stockdividend | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 11 november 2020

Meeste aandeelhouders Wereldhave Belgium kiezen voor stockdividendAandeel Wereldhave Belgium keuzedividend 2020
Beleggers in commercieel vastgoedbedrijf Wereldhave Belgium hebben massaal gekozen voor een uitkering van het dividend in nieuwe aandelen.

Het Belgische beursgenoteerde bedrijf maakte gisteren het resultaat bekend van het keuzedividend. Liefst 75,3% van de aandeelhouders kiest voor een uitkering in nieuwe aandelen Wereldhave Belgium.

Eerder maakte dividendnieuws.be reeds melding van het feit dat Wereldhave Belgium in oktober 2020 ex-coupon noteerde voor €4,50 bruto per aandeel (-13,5%). Op 27 oktober kwam het vastgoedbedrijf ook met informatie over de voorwaarden voor het keuzedividend.

Het Belgische vastgoedbedrijf Wereldhave Belgium betaalde in 2020 uiteindelijk een lager dividend van €4,50 bruto per aandeel, waarbij de ex-coupon datum werd verschoven naar oktober. Door het lagere dividend dit jaar eindigt een reeks van zeker 20 jaar op rij waarin Wereldhave nog nooit het dividend verlaagde.

Op 10 november maakte Wereldhave Belgium de resultaten van het keuzedividend bekend en daaruit blijkt dat investeerders met 75,3% voor het grootste deel kiezen voor een stockdividend, ofwel een uitkering van het dividend in nieuwe aandelen. Dat is gunstig voor het bedrijf, want het eigen vermogen wordt hierdoor versterkt met €18,5 miljoen.

In het persbericht van Wereldhave Belgium van 10 november 2020 lezen we het volgende over het keuzedividend: De aandeelhouders van de gereglementeerde vastgoedvennootschap Wereldhave Belgium NV (hierna 'Wereldhave Belgium') hebben voor 75,3% van hun dividendgerechtigde aandelen geopteerd voor de inbreng van hun dividendrechten in ruil voor nieuwe aandelen in plaats van de uitbetaling van het dividend in cash. Dit leidt voor Wereldhave Belgium tot een versterking van het eigen vermogen van € 18,5 miljoen (kapitaal) door middel van de creatie van 511.306 nieuwe aandelen. Het totaal aantal aandelen Wereldhave Belgium bedraagt hierdoor vanaf vandaag, 10 november 2020, 8.319.287. De overige dividenden worden in cash uitbetaald, wat (inclusief totale roerende voorheffing) een totale gelduitkering van € 16,6 miljoen vertegenwoordigt. Deze kapitaalverhoging zorgt voor een daling van de schuldgraad met ongeveer 1,9 % in vergelijking met een 100% dividenduitkering in cash. 

De effectieve afwikkeling van de dividenduitkering zal op vrijdag 13 november 2020 plaatsvinden waarbij, in functie van de keuze van de aandeelhouder, de nieuwe aandelen, uitgegeven in ruil voor de inbreng van dividendrechten, zullen worden geleverd, of het dividend over 2019 in cash zal worden uitbetaald, of een combinatie van beide voorgaande betalingsmodaliteiten zal plaatsvinden. De nieuw gecreëerde aandelen noteren vanaf vrijdag 13 november 2020 en zijn vanaf dan verhandelbaar op Euronext Brussels. De nieuwe aandelen zijn deelgerechtigd in de resultaten van Wereldhave Belgium met ingang op 1 januari 2020 (eerste dividend betaalbaar in 2021).

Op de website van Wereldhave Belgium kunt u het volledige persbericht nalezen. Het dividend zal dus uitbetaald worden op 13 november 2020. De ex-coupon datum was 23 oktober 2020. Het bruto dividend van €4,50 per aandeel geeft een dividendrendement van 10,8% bij een beurskoers van €41,80. De koers van het aandeel halveerde ruimschoots in 2020, voor een belangrijk deel vanwege COVID-19.

Wereldhave Belgium is een openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap (GVV) met focus op commercieel vastgoed in België. Wereldhave Belgium richt zich bij nieuwe investeringen op winkelcentra. De waarde van de portefeuille vastgoedbeleggingen, inclusief projectontwikkelingen bevat winkelcentra in Luik, Nijvel, Doornik, Gent, Genk, Waterloo en Kortrijk. Daarnaast bevat de portefeuille vastgoedbeleggingen kantoren in Brussel, Vilvoorde en Antwerpen. Wereldhave Belgium is genoteerd op Euronext Brussel en haar beurskapitalisatie op 30 september 2020 bedraagt € 340 miljoen.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE