Belgisch medtech aandeel Nyxoah kent succesvolle IPO | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

zaterdag 3 oktober 2020

Belgisch medtech aandeel Nyxoah kent succesvolle IPOBeursgang aandeel Nyxoah in Belgie
Het medische technologiebedrijf Nyxoah SA heeft sinds 18 september 2020 een beursnotering in België.

Het aandeel van het de slaapapneu gespecialiseerde onderneming kent een zeer succesvolle start op Euronext Brussel met een beurskoers die opliep tot ruim 20 euro.

Ze zijn zeldzaam, maar toch gaan er jaarlijks ook in België enkele nieuwe ondernemingen naar de beurs. Zo op op vrijdag 18 september, toen Nyxoah SA, een Belgisch bedrijf dat een neurostimulatiesysteem ontwikkelt voor de behandeling van obstructieve slaapapneu (OSA), een eerste notering kreeg nadat de bandbreedte van de IPO al was verhoogd tot €13-€17. De openingskoers was €20, ofwel ruim 17 procent boven de introductieprijs.

Het systeem van Nyxoah bestaat uit een neurostimulator, die dichtbij de zenuw van de tong wordt geïmplanteerd, en een activeringschip, die is verbonden met een wegwerppleister en elke nacht door de patiënt onder de kin wordt gepositioneerd.

GROTE INTERESSE BELEGGERS VOOR BEURSGANG NYXOAH
De interesse van beleggers voor de beursgang van Nyxoah, dat uiteindelijk €74 miljoen uit de markt haalde, was zeer groot met een veel grotere vraag dan het aantal stukken dat werd aangeboden. In eerste instantie waren er 3.87 miljoen aandelen voor nieuwe investeerders, en dat aantal werd door de sterke vraag verhoogd naar 4.33 miljoen aandelen.

LEES OOK: De beste en slechtste aandelen België in 2020

Interessant detail is dat particuliere beleggers hun stukken volledig toegewezen krijgen bij deze IPO. De vraag van retailbeleggers was in totaal €7 miljoen, ofwel 10% van de totale introductie, en deze werd volledig toegekend. De beursgang van Nyxoah werd begeleid door Bank Degroof Petercam en Belfius Bank samen met Kepler Cheuvreux.

BEURSKOERS NYXOAH RUIM BOVEN INTRODUCTIEKOERS NA IPO
Inmiddels is het aandeel van dit voor Brussel toch unieke medische technologieaandeel al twee weken genoteerd, waarin de beurskoers een hoogste koers ooit van €21,89 aantikte op de eerste handelsdag. Sindsdien waren de koersbewegingen minder groot met een actuele beurskoers van precies €20 op basis van de slotkoersen van vrijdag 2 oktober.

De handelsvolums van het aandeel Nyxoah zijn overigens wel relatief klein, met vrijdag bijvoorbeeld net iets minder dan 27.000 stukken op dagbasis. Op de eerste handelsdag (18 september) was het volume met bijna 568.000 aandelen een stuk hoger. 

Bij een beurskoers van 20 euro is de actuele marktkapitalisatie voor het aandeel Nyxoah momenteel €443 miljoen. Of Nyxoah ook een dividend zal uitkeren is nog onbekend, dus voorlopig treft u het aandeel nog niet aan in het ex-coupon overzicht op dividendnieuws.be.

Overigens betaalt het Amerikaanse Resmed, dat net als Nyxoah gespecialiseerd is in oplossingen voor slaapapneu, al jarenlang een hoger dividend aan beleggers. Ook het Nederlandse medisch technologiebedrijf Philips heeft producten en oplossingen tegen slaapapneu, wat wereldwijd een groot probleem is voor mensen in verschillende leeftijdscategorieën.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE