Advies aandeel Umicore omhoog bij analisten Kepler | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 26 oktober 2020

Advies aandeel Umicore omhoog bij analisten KeplerUmicore advies kepler analisten
De analisten van Kepler Cheuvreux verhogen vandaag het advies voor het aandeel Umicore, dat niet langer verkoopwaardig is volgens het nieuwe rapport.

Materiaaltechnologiebedrijf Umicore, dat onder meer materialen voor oplaadbare batterijen maakt, passeerde het slotdividend over 2019 en betaalde dit jaar vooralsnog enkel een lager interim dividend.

De analisten van Kepler gaan vandaag van 'reduce' naar 'hold', ofwel van afbouwen naar houden. Volgens de analisten is de risk/reward van het aandeel verbeterd sinds de COVID pandemie toesloeg. De herstellende vraag uit de automarkt, met beter dan verwachte verkoopcijfers in het derde kwartaal, moet ook het aandeel Umicore steunen. De recyling divisie kan profiteren van de herstelde rhodium prijs, die met 10% steeg de afgelopen periode. Electrische automobielen zullen uiteindelijk bepalend zijn, waarbij er in China reeds een herstellende vraag zou zijn.

DIVIDEND UMICORE OMLAAG IN 2020
Materiaaltechnologiebedrijf Umicore betaalde in 2020 als laatste een interim dividend van 25 cent per aandeel. Eerder in 2020 werd het slotdividend van €0,375 nog geannuleerd vanwege de coronacrisis. Umicore was daarmee één van de vele aandelen in België die het dividend verlaagden of schrapten vanwege COVID-19. Over heel 2019 werd uiteindelijk 37,5 cent uitbetaald aan beleggers, wat 50 procent minder is dan over boekjaar 2018. 

Normaal gesproken kondigt Umicore begin februari aan of het een slotdividend over 2020 zal uitkeren. Indien dat het geval is zal het aandeel vervolgens eind april weer ex-coupon gaan, net als de afgelopen jaren voordat het coronavirus het dividend van veel Belgische aandelen raakte.

Zonder slotdividend, en dus op basis van het interim dividend van €0,25 bruto dat dit jaar werd betaald, is het dividendrendement voor het aandeel Umicore precies 1%. Indien er ook een slotdividend volgt begin volgend jaar zal het rendement natuurlijk wat hoger liggen.

Het aandeel Umicore doet het in 2020 slecht met een koersdaling van ruim 20%, waarmee een marktwaarde van €8,5 miljard op de beurs in Brussel resteert. Daarmee is Umicore nog wel altijd één van de grootste Belgische beursgenoteerde aandelen. Analisten zijn zeer verdeeld over Umicore dat een gemiddelde recommendatie 'houden' krijgt, waarbij 6 analisten 'kopen' oordelen maar er ook 8 analisten adviseren te verkopen en nog eens 8 experts zeggen 'houden'. Hierin is de wijziging van Kepler nog niet verwerkt.

Umicore is een wereldspeler in materiaaltechnologie. Umicore ontwikkelt technologieën en produceert materialen voor hoogwaardige zonnecellen die worden gebruikt in satellieten, herlaadbare batterijen, LED-toepassingen en katalysatoren. Via recyclage haalt Umicore kostbare metalen uit onder meer laptops en gsm’s. De Groep genereerde in de eerste helft van 2020 een omzet (exclusief metaal) van € 1,6 miljard (omzet van € 10,0 miljard) en stelt momenteel iets minder dan 11.000 mensen te werk.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE