Deceuninck betaalt geen dividend in 2020 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 6 juli 2020

Deceuninck betaalt geen dividend in 2020Aandeel Deceuninck betaalt geen dividend in 2020
Aandeelhouders van de Belgische producent van onder meer raam- en deurproducten Deceuninck ontvangen dit jaar geen dividend.

Het is voor het eerst sinds 2013 dat de sponsor van de professionele wielerploeg geen dividend uitkeert.

De beurskoers van het aandeel Deceuninck stijgt dit jaar bijna 29% maar noteert bij een koers van €1,35 nog ruim onder het niveau van enkele jaren geleden, toen beleggers nog ruim 3 euro neertelden voor één aandeel.


In 2020 zal er voor het eerst in jaren geen dividend betaald worden, nadat Deceuninck eerder nog een voorstel had gedaan voor een uitkering van €0,03 bruto per aandeel over boekjaar 2019 in het jaarverslag. Net als veel andere beursgenoteerde bedrijven in België trok ook Deceuninck het eerdere dividendvoorstel weer in vanwege de COVID-19 pandemie.

Op 20 maart 2020 hakte het bedrijf de knoop door over het dividend middels een engelstalig persbericht: "The Board of Directors will also propose to the General Meeting of Shareholders not to pay any dividend over the year 2019, contrary to what has been communicated in our press release of 20 February 2020."

Deceuninck heeft momenteel een beurswaarde van €185 miljoen. De afgelopen drie jaar werd telkens een bruto dividend van €0,03 per aandeel uitgekeerd. De ex-coupon datum was vorig jaar 9 mei 2019. Er zijn genoeg Belgische aandelen die in 2020 ondanks de coronacrisis nog wel dividend uitkeren. Bekijk deze aandelen in onze dividendkalender voor de Belgische beurs.Deceuninck is co-sponsor van het zeer succesvolle professionele wielerteam Deceuninck-Quick Step, dat al jaren wordt geleid door de Belg Patrick Lefevere. Quick-Step is natuurlijk bekend van de laminaat- en vinylvloeren en is al zeer lang actief als sponsor van het wielerteam van Lefevere.

Deceuninck NV houdt zich bezig met het ontwerp, de productie en levering van polyvinylchloride (PVC) en composietprofielen en accessoires voor eindproducten in residentiële en lichte commerciële gebouwen. Het grootse deel van de omzet wordt behaald met de verkoop van systemen voor ramen en deuren, zoals kunststof raamkozijnen. Linktrusion, Building a sustainable home, Zendow, Decoroc, Winsa, Inoutic, Rovex, Revolution Tilt and Turn, Genius, Grandparc, Belface, Cyclefoam, ThermoFibra, Forthex, Storbox, Protex e.a. zijn geregistreerde merknamen van Deceuninck NV en haar dochterondernemingen. Deceuninck werd opgericht in 1937 en is actief in Europa, de Verenigde Staten, Turkije en Opkomende Markten. De ISIN-code van Deceuninck is BEBE0003789063.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE