Advies aandeel Cofinimmo naar buy bij Berenberg | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 11 juni 2020

Advies aandeel Cofinimmo naar buy bij BerenbergAnalisten Berenberg buy voor Cofinimmo
De analisten van Berenberg zijn positief over het Belgische vastgoedaandeel Cofinimmo en verhogen het advies vandaag naar kopen van houden.

Cofinimmo keerde deze week het dividend van €5,60 per aandeel uit over boekjaar 2019.

Eerder schreven wij al dat Cofinimmo dit jaar een dividend van 5,60 euro per aandeel wilde uitkeren, ofwel een verhoging van €0,10 per aandeel ten opzichte van het vorige boekjaar. Op 18 mei 2020 noteerde het vastgoedbedrijf reeds ex-coupon en werd het dividend van netto €3,92 uitgekeerd op 9 juni.

Vandaag komt Berenberg met een positief rapport over Cofinimmo, dat desondanks 3,2% inlevert in Brussel op een koers van €122. Berenberg is enthousiast over de toenemende blootstelling van het bedrijf aan de sector gezondheidszorg. Dat is voor de analisten om het koersdoel te verhogen naar €145. Het advies van Berenberg voor Cofinimmo gaat van 'hold' naar 'buy'.Berenberg spreekt van solide fundamenten voor health care omdat er een tekort is aan verzorgingstehuizen en lange verhuurcontracten binnen de sector. Cofinimmo profiteert voorts ook van de goede spreiding binnen de portefeuille, mede dankzij de laatste overnames die zijn gericht op nieuwe panden met een centrale ligging. Dat is goed voor de waardeontwikkeling van het vastgoed en de huurinkomsten van Cofinimmo, zeker in tijden van een economische crisis, aldus Berenberg.

De adviesverhoging volgt op de aankondiging deze week van Cofinimmo dat het vastgoedbedrijf zes zorgsites aan de Belgische portefeuille heeft toegevoegd via inbrengen in natura. Het gaat om een investering van circa 105 miljoen euro en betreft zorginstellingen in Belsele, Dilbeek, Borgloon, Balen, Sint-Truiden en Aalst. In totaal betreft de transactie 562 eenheden, waarbij drie van de zes zorgsites de laatste twee jaar zijn gebouwd of gerenoveerd.

Berenberg noemt de waardering van het aandeel Cofinimmo aantrekkelijk, mede vanwege de defensie schuldstructuur en realistische outlook voor 2020. Op Euronext Brussel levert het aandeel dit jaar ruim 7%, wat een actuele marktwaarde van €3,3 miljard oplevert voor Cofinimmo.De afgelopen jaren ontvingen beleggers een stabiel tot hoger dividend, met in 2020 voor het eerst na drie jaar weer een hogere uitkering van €5,60. De afgelopen drie jaar betaalde Cofinimmo telkens €5,50 per aandeel bruto.

LEES OOK: Deze BEL20 aandelen betalen een hoog dividend

Volgens onze informatie zijn er op dit moment 10 analisten die het aandeel Cofinimmo volgen, waarbij er 5 koopadviezen zijn, drie adviezen 'houden' en twee adviezen 'verkopen'. Het gemiddelde koersdoel van de analisten ligt met bijna 135 euro iets meer dan 10 procent boven de huidige beurskoers. Cofinimmo keert één keer per jaar dividend uit en beleggers zullen dus moeten wachten tot juni 2021 voor de eerstvolgende betaling.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE