Sioen Industries betaalt 5% meer dividend in 2020 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

zondag 8 maart 2020

Sioen Industries betaalt 5% meer dividend in 2020Aandeel Sioen Industries dividend 2019
Textielgroep Sioen Industries NV zal in 2020 een dividend van €0,65 bruto per aandeel uitkeren aan zijn aandeelhouders. Dat is een stijging van zo'n vijf procent ten opzichte van vorig jaar. Het dividendrendement voor het aandeel Sioen is 3,6%.

Sioen Industries kwam op 4 maart met cijfers over het jaar 2019, waarin het bedrijf  een winst per aandeel van 1,39 EUR realiseerde. De raad van bestuur zal aan de algemene vergadering van aandeelhouders op 24 april de betaling van een bruto dividend van 0,65 EUR per aandeel voorstellen, zo lezen we in het persbericht van het Belgische bedrijf.

Een dividend van €0,65 per aandeel geeft bij een beurskoers van €17,90 een bruto dividendrendement van 3,6%. Door de ingehouden dividendtaksen ontvangen beleggers van die 65 eurocent bruto 45,5 cent netto uitgekeerd.

Een ex-coupon datum is nog niet bekend. Vorig jaar ging Sioen Industries op 9 mei ex-dividend met een betaalbaarstelling van het toenmalige dividend van 62 eurocent bruto op 13 mei 2019. Normaal gesproken mag er ook dit jaar gerekend worden op een vergelijkbare timing qua dividend.

LEES OOK: Slotdividend Proximus blijft €1,00 per aandeel in 2020

Op de beurs in Brussel wordt ook het aandeel Sioen Industries niet gespaard in 2020 als gevolg van het Coronavirus. Het aandeel daalt dit jaar ruim 21% waarmee er een marktwaarde van €350 miljoen overblijft. Gezien de geringe beurswaarde van Sieon zijn er niet heel veel analisten die het aandeel volgen. Wij tellen er in totaal vier, waarvan er twee 'kopen' adviseren en twee 'houden' zeggen. Opvallend is wel dat het koersdoel van gemiddeld €27,13 van de analisten ruim 50% boven de huidige beurskoers ligt. Maar weinig analisten hadden natuurlijk de koersdalingen in 2020 op de wereldwijde effectenbeurzen voorspeld en het is goed mogelijk dat de koersdoelen de komende weken omlaag zullen worden bijgesteld.

Sioen Industries NV is een gediversifieerde beursgenoteerde Groep die een uitgebreid portfolio aan activiteiten en producten heeft: extrusie van synthetische garens, producent van geweven en niet-geweven doeken en scrims, coater van technisch textiel, producent van technische beschermkledij voor professioneel gebruik en producent van kleurdispersies.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE