Elia Group verhoogt dividend in 2020 naar €1,69 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 6 maart 2020

Elia Group verhoogt dividend in 2020 naar €1,69Aandeel Elia dividend 2020
Elia verhoogt het dividend elk jaar © dividendnieuws.be
Elia Group SA, voorheen bekend onder de naam Elia System Operator, zal een dividend van bruto 1,69 euro per aandeel uitkeren over het jaar 2019.

Met een nieuwe uitkering van bijna 2% meer dan vorig jaar zet de Belgische transmissienetbeheerder een sterke reeks van jaarlijkse dividendverhogingen voort.

Elia Group beschikt over één van de beste dividend trackrecords op de beurs in België met een dividend dat inmiddels al jarenlang stapsgewijs steeds verder wordt verhoogd zonder tussentijdse verlagingen, zoals bijvoorbeeld wel het geval is bij AB-Inbev.

In 2020 wil Elia een dividend van bruto €1,69 per aandeel uitkeren, wat bij een beurskoers van €97,60 een geschat dividendrendement van 1,7% oplevert. Vorig jaar verhoogde Elia het dividend nog met 2,5%.

Een ex-coupon datum moet nog worden aangekondigd door Elia, dat in 2019 uiteindelijk op 29 mei ex-dividend noteerde. Vorig jaar was de payment date (betaalbaarstelling) van het dividend 31 mei 2019.

LEES OOK: Bekaert keert ook in 2020 weer €0,70 dividend uit

Op de beurs in Brussel wint het aandeel Elia in 2020 vooralsnog 23,5% op een beurskoers van €97,60. Vorig jaar was Elia ook al goed voor 36% koerswinst. Het aandeel bereikte eerder dit jaar een all time high wat momenteel een marktkapitalisatie van €6,8 mrd oplevert voor het bedrijf.


Volgens onze informatie zijn er in totaal vijf analisten die het aandeel Elia volgen. Daarvan geeft er één een advies 'buy' en zijn er 4 professionals die adviseren 'hold'. Het gemiddelde koersdoel ligt met €78,24 wel ruim onder het huidige niveau, ofwel de analisten rekenen op een lagere beurskoers voor Elia.

Naast activiteiten als transmissienetbeheerder, levert Elia groep diverse consulting diensten aan internationale klanten via Elia Grid International (EGI). Elia maakt ook deel uit van het consortium Nemo Link dat een eerste onderzeese elektrische interconnector bouwt tussen België en GrootBrittannië. Elia groep is actief onder de juridische entiteit Elia System Operator, een beursgenoteerde onderneming waarvan de referentieaandeelhouder de gemeentelijke holding Publi-T is. 

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE