Voorlopig ex-coupon overzicht aandelen België 2020 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 17 februari 2020

Voorlopig ex-coupon overzicht aandelen België 2020Aandeel Umicore Belgie dividend boekjaar 2019
Umicore gaat op 5 mei 2020 ex-dividend
Veel Belgische aandelen maakten inmiddels al hun dividend voor 2020 bekend. De komende weken zullen daar nog veel aandelen bijkomen.

We maken een overzicht van de Belgische bedrijven die de komende maanden ex-coupon noteren.

Na krap anderhalve maand in het nieuwe beursjaar 2020 weten we inmiddels al van veel aandelen uit België wanneer ze hun dividend zullen gaan uitkeren. Net als in veel andere Europese landen betalen Belgische aandelen vaak ook slechts één keer per jaar een dividend.

Bekende aandelen die in 2020 al met nieuws kwamen over hun dividend zijn onder meer INGWDP, Umicore, KBC Groep, Melexis en Lotus Bakeries. Van veel van deze aandelen weten we ook al wanneer de ex-coupon datum is, van andere aandelen, zoals Melexis, moeten we nog wachten maar is al wel bekend hoeveel dividend er betaald wordt in 2020. Zo betaalt Melexis een slotdividend van €0,90 per aandeel, gelijk aan 2019.

Ook zijn er aandelen die inmiddels reeds ex-coupon gingen, zoals Solvay en Care Property Invest. Chemiereus Solvay, opgenomen in de BEL-20 index, is een goed voorbeeld van een aandeel dat twee keer per jaar uitkeert. Met andere woorden ontvangt de aandeelhouder later dit jaar een slotdividend van Solvay, dat in januari een interim dividend van €1,50 per aandeel betaalde.


Bekijk hieronder het voorlopige ex-coupon overzicht voor de Belgische beurs per 14 februari 2020. In de tabel ziet u ook de dividendfrequentie (jaarlijks, halfjaarlijks of kwartaal), het dividendrendement en het rendement van het aandeel, inclusief dividend, dit jaar op de beurs.

Belgische aandelen ex-dividend kalender 2020
Umicore en WDP noteren in mei 2020 ex-coupon (bron: dividendnieuws.be)
Op deze website treft u ook een uitgebreide ex-coupon kalender, die wekelijks wordt bijgewerkt. Hoe deze pagina goed in de gaten de komende periode want er zullen nog veel meer Belgische aandelen bijkomen die hun dividend over 2019 gaan aankondigen. Zodra wij deze informatie binnenkrijgen vullen we het ex-coupon overzicht aan.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE