Deze Belgische aandelen gaan als eerste ex-dividend in 2020 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 22 januari 2020

Deze Belgische aandelen gaan als eerste ex-dividend in 2020Het beursjaar 2020 is inmiddels al bezig aan een derde week en we weten al van een aantal aandelen in België wanneer ze ex-coupon noteren. We maken een beknopt overzicht en kijken naar de grootste stijgers en dalers.

De Belgische beurs is het nieuwe jaar sterk gestart met een plus van 1,3% voor de BEL-20 per 22 januari 2020. Na slechts enkele weken zijn er reeds enkele grote uitschieters op de beurs, aangevoerd door biotechbedrijven Celyad SA en Galagos, die allebei goed zijn voor een koerswinst van ruim 16%. Vorig jaar was Galapagos ook al één van de grootste uitblinkers in Brussel.

Het Nederlandse bedrijf, dat ook genoteerd staat in België, betaalt echter geen dividend. Van de dividendaandelen is UCB in 2020 tot dusverre de grote uitblinker met een koerswinst van 15%. Ook aandelen als Sofina, Elior, Texaf en Ter Beke zijn het nieuwe beursjaar goed gestart met koerswinsten van ten minste 6%.

Dividendaandeel Ontex is het jaar 2020 juist weer heel slecht gestart met een min van ruim 14%. Ook voormalig hoog dividend favoriet Van de Velde doet het slecht met -9% na krap drie weken handel dit jaar. Bpost en Solvay, twee aandelen met een dividend van ten minste 4%, leveren ook zo'n 7% in in 2020.

EX-COUPON OVERZICHT BELGIE 2020
Het dividendseizoen moet nog goed op gang komen. De komende weken en maanden zullen de meeste Belgische aandelen weer met jaarcijfers komen waarbij er ook mededelingen gedaan worden over het dividend. Pas dan zullen wij in staat zijn het ex-coupon overzicht voor 2020 goed te vullen.

Toch zijn er al een aantal ex-coupon datums voor de beurs in België bekend voor dit jaar. In het onderstaande overzicht zetten wij deze aandelen op een rijtje.


Op 14 januari ging Care Property Invest als eerste Belgische aandeel in 2020 ex-dividend. Chemiereus Solvay volgde als tweede op 16 januari. De eerstvolgende aandelen die dit jaar ex-coupon noteren in België zijn:
  • Ascencio SCA (5 februari)
  • Befimmo (6 mei)
  • Intervest Offices & Warehouses (7 mei)
  • QRF Comm. (20 mei)
In het ex-coupon overzicht op deze website vindt u meer informatie over de bovenstaande aandelen. De komende weken verwachten wij nog veel meer aandelen toe te kunnen voegen aan het lijstje. Blijf dus vooral regelmatig terugkijken voor nieuwe informatie.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE