Euronav gaat per kwartaal dividend betalen in 2020 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 9 januari 2020

Euronav gaat per kwartaal dividend betalen in 2020De Belgische tankerrederij Euronav kondigt vandaag middels een persbericht aan in 2020 over te stappen naar een kwartaaldividend. Euronav wil 80 procent van haar netto inkomsten uit te keren aan haar aandeelhouders.

Euronav NV, dat vorig jaar één van de grote uitblinkers op de beurs in Brussel was, kwam vandaag met een persmededeling waarbij de richtlijnen bij het beleid inzake aandeelhoudersrendement werden aangekondigd.


Het belangrijkste is dat Euronav overstapt op een kwartaaldividend (vorig jaar werd er halfjaarlijks uitgekeerd) en dat aandeelhouders 80% van de netto inkomsten uitgekeerd krijgen. Bekijk hieronder de hoogtepunten van het persbericht (bron: Euronav).  • Beleid inzake aandeelhoudersrendement beoogt 80% uitkering van netto inkomsten
  • Dividenden uitgekeerd op kwartaalbasis vanaf de eerste kwartaal resultaten 2020
  • 80% doelstelling zal reeds van toepassing zijn op het finale 2019 resultaat
Dankzij uitkeringen op kwartaalbasis kunnen de dividenduitkeringen aan aandeelhouders beter afgestemd worden op de operationele bedrijfsresultaten, zo stelt Euronav in zijn persbericht. Aandeelhouders moeten nog wel even geduld hebben: in de eerste week van mei maakt het bedrijf het dividend over het eerste kwartaal bekend, gevolgd door aankondigingen voor Q2, Q3 en Q4 in respectievelijk midden augustus, de eerste week van november en de eerste week van februari 2021.

Het aandeel Euronav stijgt in 2020 vooralsnog 5% op een beurskoers van €11,52. Daarmee wordt de stijgende lijn van 2019 verder gecontinueerd. Vorig jaar betaalde Euronav twee keer dividend, met als laatste uitkering een slotdividend van $0,09 per aandeel.

Euronav is een onafhankelijke tankerrederij die instaat voor het zeevervoer en de opslag van ruwe olie en petroleumproducten. De maatschappelijke zetel van de Vennootschap is gevestigd te Antwerpen, België. Daarnaast heeft Euronav kantoren verspreid over Europa en Azië. Euronav noteert op Euronext Brussels en op de NYSE onder het symbool EURN. Euronav verhandelt zijn schepen op de spotmarkt alsook onder langetermijnbevrachtingsovereenkomsten. VLCC-schepen op de spotmarkt worden uitgebaat binnen de Tankers International pool, waarvan Euronav één van de grootste partners is. De vloot uitgebaat door Euronav bestaat uit twee V-Plus-schepen, 42 VLCC's, 27 Suezmax-schepen (waarvan 2 in joint venture) en twee FSO-schepen (beide in 50%-50% joint venture).

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE