Euronav betaalt ook in 2019 slotdividend $0,06 per aandeel | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 25 maart 2019

Euronav betaalt ook in 2019 slotdividend $0,06 per aandeelDe aan de beurs in België genoteerde tankerrederij Euronav betaalt over een 2018 een slotdividend van zes dollarcent, gelijk aan het vorig jaar betaalde dividend.


Euronav, dat eerder reeds een gelijk interim dividend van $0,06 per aandeel betaalde, keert net als vorig jaar een slotdividend van zes dollarcent uit. Dat levert bij een beurskoers van ongeveer 7 euro omgerekend een dividendrendement op van 1,5%.


Daarmee betaalt Euronav, voorheen geliefd vanwege het hoge dividend, nog slechts een fractie uit van het dividend van enkele jaren terug, toen het slotdividend nog 82 cent bedroeg.

De ex-coupon datum voor het eerstvolgende dividend van 6 cent (in dollars) is 15 mei 2019 met een betaalbaarstelling van deze uitkering op 24 mei.

Op de beurs in Brussel deed Euronav het de laatste jaren ronduit slecht met een koers die van ruim 15 euro in 2015 meer dan halveerde en in december vorig jaar zelfs een dieptepunt van minder dan €6 aantikte.

Euronav is een onafhankelijke tankerrederij die instaat voor het zeevervoer en de opslag van ruwe olie en petroleumproducten. Omdat de Vennootschap erin slaagt zich steeds aan te passen aan de snel veranderende aard van de scheepsvaartsector, groeide Euronav uit tot de grootste onafhankelijke genoteerde tankerrederij ter wereld. Euronav, met hoofdkwartier in Antwerpen, heeft kantoren verspreid over Europa en Azië. Euronav noteert op Euronext Brussels en op de NYSE onder het symbool EURN. 

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE