Euronav betaalt slotdividend $0,06 in 2018 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 21 maart 2018

Euronav betaalt slotdividend $0,06 in 2018Euronav slotdividend 2018
De aan de beurs in België genoteerde tankerrederij Euronav betaalt over een 2017 een slotdividend van zes dollarcent, gelijk aan het eerder uitgekeerde interim dividend. Het dividendrendement is nog slechts een fractie van enkele jaren geleden.

Euronav, dat het interim dividend vorig jaar al fors verlaagde, betaalt een slotdividend van $0,06 per aandeel, wat conform het vorig aangekondigde nieuwe dividendbeleid is. Het bedrijf liet toen weten jaarlijks minimaal $0,12 als basisdividend te willen uitkeren, met eventuele extra uitkeringen bij positieve resultaten. Voor 2017 zit er dus geen extra uitkering in en moeten aandeelhouders het doen met in totaal 12 dollarcent.

LAAG DIVIDENDRENDEMENT EURONAV
De omgerekend iets minder dan 10 eurocent op jaarbasis levert bij de huidige beurskoers van krap 7 euro een dividendrendement van bruto 1,4% op. Dat was de afgelopen jaren veel hoger toen Euronav nog een aanzienlijk groter dividend betaalde. Zo was de totale uitkering twee jaar geleden nog liefst $1,44, tegen slechts $0,12 nu.

Euronav dividend 2018
Het aandeel Euronav stond twee jaar geleden nog op €10
Op de beurs daalt het aandeel Euronav dit jaar 9 procent op een koers van €6,995 vandaag. De beurswaarde blijft nog wel steeds ruim 1 miljard euro.

Aandeelhouders kunnen de zes dollarcent dividend begin juni op hun rekening verwachten. Let er wel op dat het bruto dividendrendement hier slechts 0,7% bedraagt, aangezien het om een halfjaarlijkse uitkering gaat. Een ex-coupon datum is nog niet bekend.

Euronav is een onafhankelijke tankerrederij die instaat voor het zeevervoer en de opslag van ruwe olie en petroleumproducten. Omdat de Vennootschap erin slaagt zich steeds aan te passen aan de snel veranderende aard van de scheepsvaartsector, groeide Euronav uit tot de grootste onafhankelijke genoteerde tankerrederij ter wereld. Euronav, met hoofdkwartier in Antwerpen, heeft kantoren verspreid over Europa en Azië. Euronav noteert op Euronext Brussels en op de NYSE onder het symbool EURN. 

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE