Melexis krijgt verkoopadvies van UBS | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 28 oktober 2019

Melexis krijgt verkoopadvies van UBSDe analisten van UBS plakken vandaag een ´sell' advies op het aandeel Melexis, dat vorige week nog een enorme koerssprong maakte na kwartaalcijfers.

Afgelopen woensdag sloot het aandeel Melexis in Brussel nog 14,1% hoger na meevallende cijfers over Q3, de dag erna gevolgd door nog eens een extra koersstijging van 4,9%.

Met een koerswinst van bijna 40% in 2019 denkt UBS dat de rek er wel uit is voor het aandeel.

UBS verlaagt vandaag het advies voor het semiconductorbedrijf van 'neutral' naar 'sell' waarbij het koersdoel omlaag gaat van €61 naar €57. Dat is fors lager dan de slotkoers van vrijdag 25 oktober, toen Melexis de dag afsloot op €70,70.


De analisten van UBS zien de risk/reward voor Melexis momenteel negatief, met een grotere kans op een neerwaartse koersweging dan op een verder oplopende beurskoers. UBS is onder meer een stuk negatiever dan Melexis over de powertrain divisie, waarvoor de analisten met 3% contentgroei uitgaan van de helft van de groei die het Belgische bedrijf zelf ziet.

ANALISTEN VERDEELD OVER AANDEEL MELEXIS
UBS staat niet alleen met zijn verkoopadvies voor Melexis. Momenteel oordelen 2 analisten 'sell', zijn er 7 adviezen 'houden' en is er slechts 1 koopadvies voor het aandeel. Afgelopen donderdag verlaagden de analisten van Berenberg het advies voor Melexis nog van 'buy' naar 'hold'.

Melexis noteerde op 22 oktober ex-coupon voor het interim dividend van €1,30 over 2019. Dat was hetzelfde dividend als een jaar eerder, toen Melexis eveneens €1,30 per aandeel betaalde.

Een geschatte jaarlijkse uitkering van €2,20 per aandeel levert bij de huidige beurskoers van €70 een geschat dividendrendement van 3,1% bruto op.

Melexis ontwerpt, ontwikkelt en levert innovatieve micro-elektronische oplossingen die in staat stellen om  ideeën  om  te  zetten  in  toepassingen  die  de  best  denkbare  toekomst  beogen.  De  geavanceerde mixed-signal halfgeleider sensor- en actuatorcomponenten van het bedrijf dragen bij tot een effectieve aanpak  om  gewaarwording,  aansturing  en  communicatie  te  integreren  in  de  volgende  generatie producten  en  systemen  die  de  veiligheid  verbeteren,  duurzaamheid  onderschrijven  en  efficiëntie  en comfort   verhogen.   Het   bedrijf   telt   wereldwijd   ongeveer 1.400   werknemers   in   19   locaties   met hoofdkwartier in België. Melexis staat genoteerd op Euronext Brussels (MELE). 

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE