AB-InBev keert €0,80 interim dividend uit in 2019 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 25 oktober 2019

AB-InBev keert €0,80 interim dividend uit in 2019De Belgische biergigant Anheuser-Busch Inbev NV (AB-InBev) zal over 2019 een interim dividend van 80 eurocent per aandeel uitkeren. Ook liet het BEL-20 aandeel weten op korte termijn weinig groei voor de uitkering te verwachten.

De derdekwartaalcijfers van AB-InBev werden vandaag zeer slecht ontvangen door beleggers, die het aandeel van de bierbrouwer ruim 10% lager zetten. Reden hiervoor is dat het bedrijf een afzwakkende groei voorziet in de tweede jaarhelft, terwijl eerder nog werd uitgegaan van een sterke groei van omzet en winst.

 "We expect dividends to be a growing flow over time, although growth in the short term is expected to be modest given our deleveraging commitments." (bron: persbericht AB-Inbev 25 oktober).

Ook kondigde AB-InBev aan een interim dividend van €0,80 te zullen uitkeren over boekjaar 2019. Dat is gelijk aan 2018, toen het interim dividend ook 80 eurocent bedroeg. De ex-coupon datum is vastgesteld op 19 november 2019 met een betaalbaarstelling op 21 november 2019.


Bij een beurskoers van €75 is het geschatte dividendrendement 2,2%. Daarbij is nog wel belangrijk dat het slotdividend nog niet bekend is. Wel liet AB-InBev weten een groeiend dividend na te streven, maar op korte termijn is dat slechts beperkt. Zie de quote hierover uit het persbericht van vandaag hierboven.

Vorig jaar verlaagde AB-Inbev nog het dividend met maar liefst 50%. De Nederlandse concurrent Heineken verhoogde het interim dividend in juli nog met 8,5%.

Anheuser Busch Inbev NV (AB InBev) is een in België gevestigde bierbrouwer die wereldwijd actief is met in totaal meer dan 200 biermerken, waaronder Budweiser, Corona, Stella Artois, Beck's, Leffe, Hoegaarden, Jupiler, Skol, Brahma en Quilmes. 

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE