Anheuser-Busch InBev verlaagt dividend in 2018 met 50% | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 25 oktober 2018

Anheuser-Busch InBev verlaagt dividend in 2018 met 50%Aandeel AB Inbev dividend omlaag in 2018
De Belgische bierbrouwer Anheuser-Busch InBev stelde donderdag veel aandeelhouders teleur met een gevreesde dividendverlaging.

Het interim dividend van 80 eurocent per aandeel is de helft van het bedrag dat in 2017 werd uitgekeerd.

Anheuser-Busch InBev sloot donderdag liefst 10 procent lager op de beurs in Brussel, mede op het nieuws dat de halfjaarlijkse dividenduitkering aan de aandeelhouder zal worden gehalveerd

Op 29 november zal in 2018 nu een interim dividend van €0,80 bruto per aandeel worden uitgekeerd tegen €1,60 per aandeel vorig jaar. Ook maakte AB-Inbev alvast het slotdividend bekend dat volgend jaar mei zal worden betaald. Ook dit wordt in twee stukken gehakt en gaat omlaag van 2 euro naar 1 euro per aandeel.

Het eerstvolgende verlaagde interim dividend van 80 cent bruto (netto €0,56) per aandeel heeft als ex-coupon datum 27 november 2018. Het nieuwe jaarlijkse dividend komt uit op €1,80 bruto per aandeel was een dividendrendement van 2,8% oplevert bij de slotkoers van donderdag.

Aandeel ab inbev dividendverlaging
Het aandeel A-B Inbev bereikte een laagste jaarkoers na de dividendverlaging
Eerder dit jaar schreven wij nog dat A-B Inbev één van de grootste dividendbetalers in België was met een jaarlijkse uitkering van in totaal €8,1 miljard per jaar.

Ook na de dividendverlaging van vandaag blijft de bierbrouwer verreweg de allergrootste dividendbetaler in België, op ruime afstand gevolgd door KBC.

De Nederlandse sectorgenoot Heineken doet het op de beurs een stuk beter dan AB-Inbev en scoort op op het gebied van dividend aanmerkelijk beter. Zo verhoogde Heineken het dividend eerder dit jaar nog met ongeveer 10%.

Anheuser Busch Inbev NV (AB InBev) is een in België gevestigde bierbrouwer die wereldwijd actief is met in totaal meer dan 200 biermerken, waaronder Budweiser, Corona, Stella Artois, Beck's, Leffe, Hoegaarden, Jupiler, Skol, Brahma en Quilmes. 

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE