Tien Belgische aandelen met minimaal 5% dividend | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 30 september 2019

Tien Belgische aandelen met minimaal 5% dividendKBC betaalt ruim 5% dividend
Aandelen in België met een hoog dividend zijn er in overvloed. We bekijken tien aandelen met een dividendrendement van tenminste 5%.

In België staan veel mooie dividendaandelen genoteerd, waaronder een aantal zeer interessante vastgoedaandelen, die ook wel REITs (Real Estate Investment Trusts) worden genoemd.

Wie vooral zoekt naar een hoog dividendrendement komt al snel uit bij deze vastgoedfondsen, aangevuld met een handjevol financials en aandelen die een harde klap hebben gehad op de beurs. Door de koersdaling dit jaar is het dividendrendement ineens flink opgelopen.

De aandelen die we hieronder tonen doen het in 2019 allemaal lang niet zo slecht op de beurs in Brussel. Bpost is dit jaar zelfs goed voor een koerswinst van ruim 20%, net als alle andere getoonde aandelen, die tot dusverre stuk voor stuk op winst staan en desondanks nog altijd ten minste 5% dividend bieden. Let er wel op dat het om geschatte dividenden gaat, vaak gebaseerd op de laatste uitkering. Of het dividend ook in 2020 zal worden gehandhaafd is natuurlijk nooit zeker.

TIEN AANDELEN BELGIË MET HOOG DIVIDEND
Onderstaan tien aandelen uit België met een dividendrendement van ten minste 5%. Let er wel op dat het hier veelal aandelen betreft die slechts één keer per jaar ex-coupon noteren. In dat geval zult u tot het volgende jaar moeten wachten voor het eerstvolgende dividend. In het ex-dividend overzicht kunt u nagaan welke aandelen in 2019 nog ex-coupon zullen noteren.

  1. Bpost 13,8%
  2. Aperam 7,8%
  3. KBC Ancora 7,6%
  4. ING Groep 7,1%
  5. Moury Construct 6,6%
  6. Wereldhave Belgium 6,5%
  7. Vastned Retail Belgium 6,3%
  8. Befimmo 6,1%
  9. Ascencio 6,0%
  10. KBC Group 5,9%
Ook Proximus, dat net de top-10 niet haalde, is goed voor een dividendrendement van meer dan vijf procent met 5,5%. Andere aandelen die tegen de vijf procent grens aanhikken zijn onder meer Retail Estates met 4,9% en Intervest Offices & Warehouses met 4,7%.

Van de top-10 hierboven betaalt Aperam vier keer per jaar dividend. Wereldhave, Vastned en Ascencio betalen slechts één keer dividend. Onder meer Bpost, Aperam, Befimmo en KBC zullen in 2019 nog een dividend uitkeren. Ook hiervoor verwijzen wij u naar het ex-dividend overzicht.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE