Ex-coupon overzicht Belgische aandelen juni en juli 2019 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 7 juni 2019

Ex-coupon overzicht Belgische aandelen juni en juli 2019Miko noteert op 11 juni ex-coupon
Het grootste deel van de in België beursgenoteerde aandelen is inmiddels ex-dividend gegaan. Toch zijn er nog een aantal fondsen die ex-coupon noteren de komende periode.

Bekijk het overzicht voor de maanden juni en juli 2019 voor Euronext Brussel.

De meeste Belgische aandelen keerden in mei hun dividend uit, maar toch zijn er nog een aantal aandelen die wat later, in juni en juli, ex-coupon noteren.

Deze week was het nog relatief druk met onder meer Ontex Group (3 juni), Ackermans (3 juni) en KBC Ancora (4 juni) die ex-coupon noteerden.

Daar komen volgende week nog een aantal interessante aandelen bij, zoals Miko, D'Ieteren en Campine. In ons actuele ex-coupon overzicht treft u de lijst van Belgische aandelen die nog moeten uitkeren dit jaar.


EX-COUPON BELGIË VOLGENDE WEEK
11 juni: Miko
12 juni: D'Ieteren
12 juni: Campine

Koffieaandeel Miko betaalt één keer per jaar een dividend uit en zal in 2019 een bruto-dividend van €1,87 per aandeel betalen, wat bij een beurskoers van €117 een geschat dividendrendement van 1,6% bruto geeft. De ex-coupon datum is 11 juni met een betaalbaarstelling twee dagen later op 13 juni.

Een dag later is het de beurt aan D'Ieteren (o.a. Carglass en Moleskine) dat een dividend van €1,00 bruto per aandeel uitkeert. Ook D'Ieteren betaalt slechts één keer per jaar een dividend. Vorig jaar nog werden aandeelhouders in de watten gelegd met een reguliere uitkering van 95 cent en daarnaast een extra uitkering van €2,85. De 1 euro bruto in 2019 levert bij een beurskoers van €38,80 een dividendrendement van 2,6% bruto op.

Op 12 juni noteert ook Campine NV ex-coupon. Het chemiebedrijf betaalt een dividend van €1,25 bruto, wat bij een koers van €29,60 een rendement van 4,2% oplevert.

Andere aandelen in België die in de zomer van 2019 nog ex-coupon zullen moeten noteren zijn onder meer Gimv (1 juli) en Retail Estates (29 juli).

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE