Shurgard Self Storage start met eerste dividend in 2019 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 1 maart 2019

Shurgard Self Storage start met eerste dividend in 2019Shurgard Self Storage dividend
De Belgische beursnieuwkomer Shurgard Self Storage, die sinds oktober 2018 een notering heeft in Brussel, betaalt voor het eerst dividend.

Aandeelhouders ontvangen rond juni een slotdividend van 22 eurocent bruto per aandeel.

Shurgard Self Storage, één van de weinige IPOs in België vorig jaar, kwam op 25 februari met jaarcijfers over 2018 en liet daarbij direct weten een eerste dividend uit te gaan keren.

Het bedrijf, gespecialiseerd in opslagboxen voor kleine ondernemers en particulieren met vestigingen in verschillende Europese landen, waaronder naast België ook Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland, kondigde aan 80 procent van de aangepaste EPRA winst als dividend te willen uitkeren.


Shurgurd kiest daarbij voor een halfjaarlijkse uitkering met een interim dividend en een slotdividend. Gestart wordt zodoende met een slotdividend van €0,22 bruto per aandeel over het boekjaar 2018.

Een ex-coupon datum moet nog aangekondigd worden door Shurgard, dat waarschijnlijk begin juni het eerste slotdividend zal uitkeren. Een eerste betaling van 22 eurocent is goed voor een klein rendement van 0,8% bruto bij de huidige beurskoers van €28.

Het aandeel Shurgard is 2019 uitstekend begonnen met een winst van 15,5%. Er zijn nu 4 analisten die het vastgoedaandeel volgen met een gemiddelde aanbeveling 'kopen' en een koersdoel van ruim €28.

Shurgard Self Storage is Europa's grootste aanbieder van zelfopslagboxen met 232 vestigingen in 7 landen: Nederland, Frankrijk, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, België, Duitsland en Denemarken. Shurgard heeft sinds de beursgang op 15 oktober 2018 een notering aan Euronext Brussel met het tickersymbool SHUR.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE