Dividendrendement Melexis loopt op na koersdaling in 2018 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 24 oktober 2018

Dividendrendement Melexis loopt op na koersdaling in 2018belgisch aandeel Melexis hoog dividendHet Belgische semiconductorbedrijf Melexis NV noteerde op 23 oktober 2018 ex-dividend en verliest een dag later liefst 16,2% op de beurs na een forse outlookverlaging. Het dividendrendement bedraagt inmiddels bijna 3,5%.

Melexis, geliefd bij veel Belgische beleggers die met dit aandeel de afgelopen jaren mooie rendementen wisten te behalen, beleefde vandaag de slechtste beursdag in bijna tien jaar tijd nadat het aankondigde minder omzetgroei te verwachten dan eerder werd voorspeld.

Het aandeel deed het toch al slecht in lijn met veel sectorgenoten die werden meegesleurd in de wereldwijde verkoopgolf voor semiconductoraandelen. Melexis gaf aan een omzetgroei van 11% te verwachten voor 2018 tegen de eerdere prognose van 13 tot 14% omzetgroei.

DIVIDEND MELEXIS WEEGT NIET OP TEGEN KOERSVERLIES
Beleggers reageerden extreem met een koersdaling van €9,75, ofwel ruim 16 procent, tot €50,45. Wie het aandeel onlangs nog kocht voor het dividend zal daar nu veel spijt van hebben. Op 23 oktober (gisteren) noteerde Melexis nog ex-coupon voor een bruto uitkering van €1,30 per aandeel.

Dit interim dividend zal op 25 oktober (morgen dus) betaalbaar worden gesteld. Na de koersdaling van vandaag tot iets meer dan 50 euro is het geschatte dividendrendement voor Melexis momenteel liefst 3,5%.

Aandeel melexis krijgt tik en heeft nu hoog dividend
Op 15 juni bereikte Melexis nog een hoogste koers ooit van €94,40
Dat dividend wordt jaarlijks in twee stukken uitgekeerd aan de aandeelhouder. Dit jaar werd in april eerst een slotdividend betaald van €0,80, gevolgd door een interim dividend van €1,30 in oktober. Wie het aandeel nu koopt zal dus moeten wachten tot april 2019 alvorens er weer een nieuw dividend wordt uitgekeerd.

ANALISTEN VERDEELD MAAR WEL HOOG KOERSDOEL MELEXIS
Melexis is in 2018 één van de vele grote verliezers met een min van inmiddels 29%. Daardoor is de beurswaarde van het groeibedrijf teruggevallen naar €2 miljard. Ondanks de outlookverlaging van vandaag blijft KBC Securities positief over Melexis met een koopadvies. Wel werd het koersdoel fors verlaagd van 110 euro naar 85 euro.

LEES OOK: Aandelen België met een hoog dividend van ten minste 5%

Op dit moment zijn er 6 analisten die Melexis volgen. Daarvan adviseren er twee 'kopen', twee 'houden' en ook twee 'verkopen'. Het gemiddelde koersdoel van de analisten ligt met 75 euro wel ver boven het huidige niveau. De kans is echter groot dat verschillende experts de komende dagen hun advies en/of koersdoel zullen aanpassen in reactie op het nieuws van vandaag.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE