Deze Belgische aandelen gaan nog ex-dividend in 2018 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

zondag 2 september 2018

Deze Belgische aandelen gaan nog ex-dividend in 2018Ex coupon aandelen Belgie 2018
De meeste aandelen in België noteerden inmiddels ex-coupon, met vooral in mei en juni veel jaarlijkse betalers die hun dividend uitkeerden aan de aandeelhouder.

Toch is er nog een handjevol aandelen dat de komende maanden (opnieuw) zal uitbetalen. We maken een overzicht voor de maanden september, oktober, november en december 2018.

Volgens onze informatie zullen er de komende maanden nog ten minste 12 Belgische aandelen ex-coupon noteren, waarbij er uiteraard later nog nieuwe aandelen toegevoegd kunnen worden aan onze kalender.

EX-COUPON BELGIË SEPTEMBER EN OKTOBER 2018
Allereerst zullen twee bekende namen in september ex-coupon noteren met op 26 september Euronav en twee dagen later Colruyt op 28 september 2018. Euronav keert halfjaarlijks in dollars uit en zal ex noteren voor een bedrag van 6 dollarcent.

Supermarktketen Colruyt biedt momenteel een geschat dividendrendement van 2,4% bruto bij een beurskoers van €51,20. Colruyt zal dit jaar €1,22 per aandeel bruto uitkeren. Dat is een verhoging van 4 cent ten opzichte van 2017.

In oktober zullen ook een aantal Belgische aandelen hun dividend uitkeren. De meest bekende hiervan is natuurlijk chipfabrikant Melexis, dat op 23 oktober 2018 ex-coupon noteert voor een bedrag van €1,30 bruto. Het huidige dividendrendement op basis van het volledige jaarlijkse dividend is momenteel 2,7% voor Melexis, dat op de beurs 8,5% inlevert dit jaar.

Ook interessant volgende maand is Telenet, dat een speciaal dividend zal uitkeren. De ex-coupon datum voor deze eenmalige uitkering van het telecombedrijf is 1 oktober 2018.

EX-COUPON BELGIË NOVEMBER EN DECEMBER 2018
In de maand november is vooral KBC Groep de blikvanger. De Belgische financial zal op 14 november 2108 ex-coupon noteren voor een interim dividend van €1,00 per aandeel bruto. De betaalbaarstelling van dit dividend is twee dagen later op 16 november.

KBC, dat 14% verliest dit jaar op de beurs in Brussel, biedt op basis van een geschat jaarlijks bruto dividend van €3,00 per aandeel momenteel een dividendrendement van 4,9%.

BEKIJK HIER DE EX-COUPON AGENDA VOOR NEDERLAND

In december noteren onder meer Bpost, Solvac en Befimmo nog ex-coupon. Alledrie deze Belgische ondernemingen betalen twee keer per jaar hun dividend. Bpost heeft momenteel het hoogste geschatte dividendrendement met 10%. Ook Befimmo is goed voor een hoog rendement met 6,9%. Solvac tot slot biedt bij de huidige beurskoers van 134 euro een dividendrendement van 3,9%. Let er wel op dat alle percentages gebaseerd zijn op het jaarlijkse dividend, ofwel een interim- en slotdividend.

Bekijk de volledige ex-coupon agenda voor België hier.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE