Hoogste dividend BEL20 in 2018 voor Bpost en Proximus | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 10 april 2018

Hoogste dividend BEL20 in 2018 voor Bpost en Proximusbpost bel20 hoog dividend
Bpost biedt het hoogste BEL20 dividend
De komende periode zullen veel Belgische aandelen ex-coupon noteren. Welke aandelen bieden het hoogste dividend?

We zetten alle BEL20 aandelen die een dividend uitkeren op een rijtje. Bpost en Proximus bieden in 2018 ruim 5 procent bruto.

Trouwe bezoekers van deze website weten dat vooral de maanden april en mei van groot belang zijn in België met verreweg het grootste deel van de beursgenoteerde bedrijven die ex-coupon noteert. Aangezien de meeste aandelen slechts één keer per jaar dividend uitkeren is dit het moment van het jaar om te incasseren.

Vanaf volgende week zal het dividendfeest goed losbarsten, met op donderdag 19 april als eerste ex-datum Wereldhave Belgium dat een onveranderd dividend van €5,10 bruto per aandeel zal uitkeren.

MEI DRUKSTE MAAND VOOR DIVIDEND IN BELGIË
Een week later volgen onder meer Melexis, ING, Proximus, WDP en UCB, aandelen die allemaal een ex-coupon datum hebben tussen 24 april en 27 april.

Ook is 30 april een belangrijke datum met liefst drie aandelen die ex-coupon noteren: Umicore, AB Inbev en Atenor. In het onderstaande overzicht hebben wij alle BEL20 aandelen die dividend betalen op een rijtje gezet op volgorde van hoogte van dividenrendement.

BEL20 dividend overzicht 2017/2018
Het ex-coupon overzicht 2018 voor de BEL20 (KLIK VOOR GROTER)
De aandelen Bpost en Proximus geven op dit moment het hoogste geschatte dividend in 2018 met respectievelijk 7,3% en 5,9%. Ook Confinimmo geeft meer dan 5% rendement.

Het eerstvolgende BEL20 aandeel dat ex-coupon noteert in 2018 is ook Proximus (25 april). Alleen Colruyt moet het dividend nog bekendmaken. De Belgische supermarktuitbater doet dat altijd pas rond de zomer en zal pas in het vierde kwartaal het dividend uitkeren.

De maand mei echter is verreweg de belangrijkste op dividendgebied in 2018, met bijvoorbeeld Van de Velde, D'Ieteren (dat een extra dividend uit zal keren), GBL, Barco, KBC, Bekaert, Kinepolis, Bpost, Solvay en Ageas die hun dividend uitkeren. Bekijk hier het volledige ex-coupon overzicht voor dit jaar.

Overigens biedt ook de Nederlandse beurs veel interessante dividendaandelen waarvan er een groot aantal de komende periode ex-coupon zullen noteren.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE