Ex-coupon overzicht aandelen België mei 2018 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

zondag 29 april 2018

Ex-coupon overzicht aandelen België mei 2018Ex-coupon overzicht Belgische aandelen 2018
In de maand mei gaat het grootste deel van de Belgische aandelen ex-dividend.

We zetten de eerstvolgende ex-coupon datums op een rijtje, inclusief alle BEL20 aandelen.

Financiere de Tubize trapt af op 4 mei door als eerste Belgische aandeel ex-coupon te noteren. Ook Cie du Bois Sauvage noteert ex-dividend op dezelfde dag, met net als Tubize een betaalbaarstelling op 4 mei 2018. Last but not least is ook Van de Velde één van de drie aandelen die op 2 mei ex-coupon noteert. De Belgische lingerieproducent is in 2018 één van de slechtst presterende dividendaandelen.

Het eerste BEL-20 aandeel dat ex-coupon noteert in mei zal KBC Groep zijn. De financial betaalt dan een slotdividend van 2 euro bruto per aandeel dat op 9 mei betaalbaar gesteld zal worden aan de aandeelhouders. Op jaarbasis is het dividendrendement van KBC 4,1% bruto.

Bekijk hieronder het complete overzicht met alle Belgische dividendaandelen die in mei 2018 ex-coupon noteren op basis van de slotkoersen van 27 april.

Aandelen Belgie ex-coupon mei 2018

Na KBC volgen nog de hoofdfondsen GBL (ook op 7 mei ex-coupon), Sofina, Bekaert, Bpost, Aperam en Solvay. Beleggers die zoeken naar een hoog dividendrendement kunnen de komende maand terecht bij Bpost, dat momenteel het hoogste dividendrendement van alle BEL-20 aandelen heeft. Let er wel op dat Bpost ook het slechtst presterende dividendaandeel in België is dit jaar, wat het hoge rendement verklaart. Immers stijgt het dividendrendement als de beurskoers daalt.

Ook bij onze noorderburen in Nederland zullen in de maand mei veel aandelen ex-coupon noteren.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE