Aandelen België betalen dividend in april en mei 2018 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 25 april 2018

Aandelen België betalen dividend in april en mei 2018Belgische aandelen dividend
Belgische beursgenoteerde bedrijven keren vaak slechts één keer per jaar dividend uit.

Dat gebeurt ook in 2018 met name in de maanden april en mei, met een lange ex-coupon lijst.

Het is een bekend gegeven dat veel Europese bedrijven slechts één keer per jaar dividend uitkeren met een piek in de maanden april en mei als veel aandelen ex-coupon noteren. In België is het niet veel anders, met de komende weken en maanden een belangrijk deel van de aandelen die hun jaarlijkse dividend betalen.

EX-COUPON BELGIË VOORAL IN APRIL EN MEI
Tussen 20 april en 30 mei noteren liefst 39 Belgische aandelen ex-coupon, met daarbij vrijwel alle uitkerende BEL-20 aandelen. 

Op 20 april is het eerst de beurt aan Wereldhave Belgium en Picanol. Proximus is het eerste BEL-20 aandeel dat op 25 april volgt. De telecomprovider betaalt een halfjaarlijks dividend aan zijn aandeelhouders en zal deze week ex-coupon noteren voor het slotdividend van €1,00.


Andere BEL-20 aandelen die in april 2018 dividend betalen zijn UCB (ex-coupon 27 april), Umicore (30 april) en Anheuser Busch Inbev (ook 30 april). De maand mei is en blijft verreweg het belangrijkst met bijna 30 aandelen uit België die dan ex-coupon noteren. 

Veel van deze aandelen betalen slechts één keer per jaar een dividend. In totaal gaat het om ongeveer 80 Belgische aandelen. Een halfjaarlijks dividend wordt slechts door 16 aandelen in België uitgekeerd. Een kwartaaldividend is er al helemaal niet. Ter illustratie: In Nederland keren bedrijven als Unilever en Shell elk kwartaal een dividend uit.

Wie zoekt naar een hoog dividend in België moet het vooral hebben van vastgoed. Ook Bpost en Proximus (BEL-20) bieden elk jaar een bovengemiddeld hoog dividend.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE